Türk Kızılayı'ndan Gazze için yardım çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, acıların azalması için tepkilerin, sadece bağırarak değil, nakdi yardımlarla gösterilmesi çağrısında bulundu ve ?Çünkü Gazze'nin yaralarının sarılabilmesi ve ihtiyaç sahiplerinin temel gereksinimlerinin karşılanabilmesi için ciddi bir kaynağa ihtiyaç duyuluyor? dedi.

Gazze'de uluslararası bankacılık sistemi olmadığı için yasal yollardan nakit para transferinin yapılamadığına dikkati çeken Küçükali, ancak vatandaşların Kızılay tarafından başlatılan ?Gazze Ağlamasın? kampanyasına katılarak, nakit bağışta bulunabildiğini anımsattı.

Küçükali, kampanya hesabında biriken paranın; bölgede hastane, okul ve yetimhane inşası projelerinde kullanılacağını bildirdi.

Vatandaşların Gazze'ye yönelik duyarlılığını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Küçükali, şunları kaydetti:

?Ünlü bir yazarın güzel bir sözü vardır: Çok bağırınca acınız azalır. Acıların azalması için tepkimizi sadece bağırarak değil, nakdi yardımlara yönelterek göstermeliyiz. Çünkü Gazze'nin yaralarının sarılabilmesi ve ihtiyaç sahiplerinin temel gereksinimlerinin karşılanabilmesi için ciddi bir kaynağa ihtiyaç duyuluyor.?

?ULUSLARARASI ARENADA YANKI BULDU?

Küçükali, Kızılay'ın bölgeye gönderdiği yardım konvoylarının, bir sorunla karşılaşmadığını dile getirerek, İsrail-Gazze sınırındaki Kerem Şalom Sınır Kapısı'ndan yardım ulaştıran tek kuruluş olduklarını belirtti. Küçükali,gümrüklerde kendilerine kolaylık sağlayan tüm komşu ülkelere de teşekkür etti.

Dünya genelindeki Kızılay ve Kızılhaç örgütlerine gönderdiği Gazze'ye yardım çağrısına yönelik mektubuna yanıt geldiğini ifade eden Küçükali, ?Gazze için yaptığımız çağrı, uluslararası arenada yankı buldu. Bize gelen yanıtları Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber