Çiçek: İptal kararı atamaya yöneli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin telefon dinlemelerinde atama yetkisine yönelik iptal kararını değerlenirken, yasanın özünün durduğunu, gerekçeyi gördükten sonra süratle gereğini yapacaklarını söyledi.

Çiçek, yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin kanunun tümünü iptal etmediğini, kararın atamaya ilişkin olduğunu belirterek, organize suçlarla mücadele, suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması konusunda yasanın çok önemli olduğunu ifade etti.

Dinlemelerin hakim kararına bağlı olduğunu, dinlemelerde hakim teminatı bulunduğunu ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Yürürlüğünün durdurulmaması doğrudur, aksi halde ciddi sıkıntılar olurdu. Son olaylara baktığımızda organize suçlar geçmişte kendilerine çok uygun ortamlar oluşturmuş. Gerekçeli karar ne kadar erken yayımlanırsa gereği de hızla yapılır. Aksi halde devletin eli kolu organize suçlara karşı bağlanır. Bu konuları Ceza Muhakemesi Kanunu'nda da ayrıntılı düzenlemiştik. Her şey hakim teminatı altında."

"Dinlemelerde sınırın aşıldığı, herkeste dinlenilme korkusu başladığı" yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Çiçek, "Ülkemizde birçok kişi karanlığa konuşur. Bunun önü sonu yok. Kuşku üzerine hüküm tesis edilemez. Yasal olmayan dinleme zaten suçtur. Devletin savcıları gereğini yapar. Organize suçlar, terör, uyuşturucu gibi sınırı aşan bu suçlarla mücadelede devlet, imkanlardan yoksun bırakılamaz. Suçları önlemek için bu yasa var. Kanunsuz dinlemelerin gereğini de yargı yapar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber