Erken teşhis ve tedavi edilmeyen Hepatit B ve C, karaciğer kanserine yol açıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2009 15:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Azmi Serin, hepatitlerin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, Hepatit B ve C'nin erken teşhis ve tedavi edilmediğinde kronik hepatit, siroz ve karaciğer kanserine neden olduğunu söyledi.

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde halka açık konferanslar kapsamında, Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Azmi Serin tarafından "Hepatitler" konusu anlatıldı.

Dr. Serin, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde düzenlenen konferansta, hepatitlerin belirtileri, korunma yolları ve tedavisi konularında bilgiler verdi.

"Hepatitler önemli bir halk sağlığı sorunudur" diyen Dr. Serin, toplumda Hepatit B görülme sıklığının yüzde 6 dolayında olduğunu, Türkiye'de 4 milyonun üzerinde HBs Ag (+) olarak isimlendirilen Hepatit B taşıyıcısı bulunduğunu söyledi.

Hepatit B ve Hepatit C'nin erken teşhis ve tedavi edilmediğinde kronik hepatit, siroz ve karaciğer kanserine neden olduğunu belirten Dr. Serin, "Bu nedenle Hepatit B aşısı, çocuk yaş grubunda aşı programına alınmıştır." dedi.

Katılımın yoğun olduğu konferans, Dr. Azmi Serin'in soruları yanıtlaması ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber