Erdoğan, Unakıtan'ı ziyaret etti

Haber Giriş : 02 Şubat 2009 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün hastaneye kaldırılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Unakıtan'ın tedaviye alındığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine geldi.

Erdoğan ve beraberindeki Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Unakıtan'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinden önce Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de Unukıtan'ı ziyaret etti.

Bakan Çelik, hastane çıkışında, Unakıtan'ın "her zamanki gibi neşesinin yerinde olduğunu" söyledi.

Bir soru üzerine Çelik, ameliyat konusuna hocaların karar vereceğini ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın ziyareti yaklaşık yarım saat sürdü.


Unakıtan'ın sağlık durumu iyi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a, Hacettepe Üniversitesinde dün ''tanısal amaçlı koroner anjiyografi'' yapıldığı ve sağlık durumuyla ilgili bir sorun olmadığını bildirildi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bakan Unakıtan'a, dün ''tanısal amaçlı koroner anjiyografi'' yapıldığı ve herhangi bir komplikasyon olmadığı belirtildi.

Açıklamada, Unakıtan'ın sağlık durumuyla ilgili bir sorun bulunmadığı kaydedildi.


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, akciğer rahatsızlığı şüphesiyle cumartesi günü eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne gitti. Muayenede, Bakan Unakıtan'ın daha önce bir kalp krizi geçirdiği anlaşıldı.

Teşhisin ardından Bakan Unakıtan'a bir gün sonrasına kalp anjiyosu yapılmak üzere randevu verildi. Edinilen bilgiye göre Prof. Dr. Ali Oto'nun yaptığı anjiyonun ardından, müşahade altında tutulan Unakıtan, aynı gün taburcu edildi. Ancak daha sonra evinde rahatsızlanması üzerine yeniden Hastaneye kaldırıldı. Halen Hacettepe Hastanesi'nde bulunan Unakıtan'ın durumuyla ilgili yarın Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof.Uğur Erdener'in bir açıklama yapacağı öğrenildi. Şuana kadar resmi bir açıklama yapılmamasına gerekçe olaraksa ailenin henüz ?teşhis' netleşmeden kamuoyunu bilgilendirmek istememesi gösterildi.


Deniz GÜREL/ANKARA

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, rahatsızlanarak Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin beyin cerrahisi 72. bölümünde önceki gün yapılan kontrollerde şekeri 400'e yükselen Unakıtan, hemen tedaviye alındı.

Beyin damarlarından birisinde de küçük bir tıkanıklık saptanan Unakıtan'ın bilincinin tümüyle açık olduğu bildirildi.

Konuşmasında hafif bir pelteklik dışında, vücudunda motor bir kayıp olmadığı öğrenilen Unakıtan'da kalp damarlarıyla ilgili bazı rahatsızlıklar da belirlendi. Bu nedenle şeker ve genel durumuyla ilgili tedavisinin bitirilmesinin ardından, Unakıtan'ın bugün koroner incelemesinin yapılacağı ve gerektiği takdirde koroner by pass uygulanacağı öğrenildi. Unakıtan'a müdahalenin yoğun bakımda değil serviste yapıldığı da kaydedildi.

AA - HÜRRİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber