AKP seçim sloganlarını belirledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Şubat 2009 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABDULLAH KARAKUŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart'taki yerel seçimlere yönelik miting startını 8 Şubat'ta Kocaeli'nden verecek. AKP, yerel seçimlerde sanatçı Özhan Eren'in hazırladığı "Bir ve beraberiz" şarkısını kullanacak. Seçim şarkısında Romanların kullandığı kemandan Ege Bölgesi'nin yöresel çalgısı sipsiye kadar birçok değişik müzik aletinden yararlanıldığı belirtildi. AKP'nin seçimdeki ana sloganlarının, "Bir ve beraberiz, 70 milyon kardeşiz" ve "Durmak yok hizmete devam" olacağı öğrenildi.

Yerel seçimler için bütün illere gitme planı yapan Erdoğan, hazırlanan ilk taslağa göre, mitinglere 8 Şubat'ta Kocaeli'nden başlayacak. Erdoğan, bu mitingden bir gün önce de Ankara'da, başkent ve ilçelerinin belediye başkan adaylarının tanıtım törenine katılacak. Erdoğan'ın mutlaka alınması istediği Diyarbakır, İzmir ve Trabzon gibi iller için özel mitingler hazırlanmasını istediği öğrenildi. Erdoğan'ın bu illere süreç içinde birden çok kez gidebileceği belirtildi. Erdoğan'ın seçim mitinglerini İstanbul ile bitirmesi bekleniyor. Büyükşehir mitinglerinin de son günlere sarkıtılarak seçimden 15 gün önce başlatılması planlanıyor.

Seçim şarkısı

AKP seçim şarkıları için de özel bir çalışma yaptırıyor. Son genel seçimlerde AKP'nin seçim şarkısını hazırlayan sanatçı Uğur Işılak'ın yeni bir parça üzerinde daha çalıştığı belirtildi. Sanatçı Eren de yerel seçimler için AKP'ye "Bir ve beraberiz? şarkısı hazırladı. Bu şarkıda Romanların çalgısı kemandan Ege'nin yöresel çalgısı sipsiye kadar birçok yöresel müzik aleti kullanıldığı belirtildi.

AKP ana slogan olarak da son genel seçimlerde kullandığı, "Durmak yok, yola devam" sloganının yanı sıra bu defa "Durmak yok, hizmete devam" sloganını da kullanacak. AKP'nin ana sloganlarından biri de "Bir ve beraberiz, 70 milyon kardeşiz" olacak.


ŞEŞ TV, AK PARTİ'NİN SEÇİM AFİŞİNDE

- Ak Parti, Kürtçe Tv Ve Alevi Açılımını 'Her Adımı Bir Hizmet, Her Hizmeti Bir Devrim' Sloganıyla Kampanyaya Taşıyacak

DEVLET ARIK

ANKARA (İHA) - AK Parti, Kürtçe TV ve Alevi açılımını yerel seçim kampanyasına taşıma kararı aldı. Parti, özellikle DTP'nin kalesi olan seçim bölgelerinde çalışmalarını Kürtçe TV ve Alevi açılımı ekseninde yürütecek. Bu çerçevede Kürtçe TV ve Alevi açılımı 'Her adımı bir hizmet, her hizmeti bir devrim' sloganıyla seçim afişi haline getirilecek.

AK Parti, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde DTP'nin kalesi olarak bilinen Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu seçmenine yönelik özel seçim kampanyası yürütecek. 1 Ocak'ta 24 saat yayına başlayan TRT'nin Kürtçe kanalı TRT-6, AK Parti'nin seçim afişine girecek. Parti, Kürtçe TV ile birlikte Alevi açılımının da 'devrim' olduğuna vurgu yapan bir sloganla seçime hazırlanacak. Bu amaçla Kürtçe TV ve Alevi açılımı, 'Her adımı bir hizmet, her hizmeti bir devrim' sloganıyla seçim afişi

haline getirilerek kampanyaya taşınacak.

AK Parti, seçim kampanyasının ana temasını da 'birlik, beraberlik ve dayanışma' olarak belirledi. Partinin seçim şarkıları da birlik-beraberlik mesajları içerecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber