Kürtaja rağmen doğum davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2009 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da, kürtaj olduğu halde doğum yaptığını iddia eden bir kadın tarafından hakkında ?dolandırıcılık? suçlamasıyla dava açılan Kadın Doğum Uzmanı Abdülaziz Akkaya, beraat etti.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacı Dilek Kurt ile Doktor Aziz Akkaya ve avukatları katıldı. Duruşmada Dilek Kurt'un avukatı Yaşar İkikavak, mahkeme heyetine, doğum öncesi Kurt'a ait olduğu bildirilen yeni ultrason grafilerini sundu. Mahkeme de sunulan grafiler ve daha önce dosyaya konulan hastane raporlarıyla ilgili, Antalya Devlet Hastanesinde görevli kadın doğum uzmanları Ümmü Özkaya ve Akif Kösekahyaoğlu'nun kürtaj sonrası doğum yaşanıp yaşanmayacağıyla ilgili bilgilerine başvurdu.

Cumhuriyet Savcısı Ramazan İnan da esas hakkındaki mütalaasında, Doktor Aziz Akkaya hakkında kesin ve yeterli kanıtlar bulunmaması nedeniyle beraatını talep etti.

Mahkemeye ara veren başkan Süleyman Teke, daha sonra Kadın Doğum Uzmanı Dr. Abdülaziz Akkaya'nın, Dilek Kurt'a kürtaj yapmadığı halde yapmış gibi göstererek para almaktan hakkında açılan kamu davasında, ?Üzerine atılı suçu işlediğine dair kesin ve somut ve inandırıcı deliller elde edilemediği? gerekçesiyle oy birliğince beraatına karar verildiğini açıkladı.

Mahkeme sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Dr. Aziz Akkaya, bilirkişi raporları ve Akdeniz Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumu raporları sonucuna göre kürtaj yaptığı ve kürtajdan sonra hastanın tekrar hamile kaldığının ortaya çıkarıldığını savundu. Akkaya, ?Hiçbir hekim kürtaj yapmadığı halde para almaz. Bu olayda Dilek Kurt'un tazminat peşinde olduğu açıktır. Onurlu ve dürüst bir insanım. Onurumla oynadıkları için şimdi ben onlar hakkında tazminat davası açacağım? dedi.

Dilek Kurt'un avukatı Yaşar İkikavak da mahkemenin kararına saygılı olduklarını, ancak temyize gideceklerini söyledi. İkikavak, Dilek Kurt'un mağduriyetini tam olarak delillendirilemediği için böyle bir kararın çıkmış olabileceğini ileri sürdü.

Antalya'da, eşiyle ayrı yaşayan ve boşanma davası süren Dilek Kurt (28), Antalya Cumhuriyet Savcılığına başvurarak, ikinci kez hamile kaldığı ve Antalya Devlet Hastanesinde görevli Kadın Doğum Uzmanı Dr. Abdülaziz Akkaya'ya özel muayenehanesinde kürtaj yaptırdığını belirtmişti. Kurt, ancak hamileliğinin devam ettiğini ve ardından doğum yaptığını ileri sürerek, Dr. Akkaya hakkında şikayetçi olmuştu. Antalya Cumhuriyet Savcılığı, bunun üzerine Dr. Abdüllaziz Akkaya hakkında, Türk Ceza Kanununun 158. maddesi uyarınca ?dolandırıcılık? suçunu işlediği iddiasıyla dava açmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber