Başbakan Erdoğan: Krizin faturasını çalışan kesim ödemesin diye çalışıyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2009 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Ekonomik ve Sosyal Konsey, küresel kriz ortamında istihdamın korunması için alınacak tedbirleri görüşmek amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Başbakan Erdoğan, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, küresel finansal krizine karşı alınacak tedbirler konusunda sosyal kesimlerin görüşlerini azami dikkate aldıklarını ifade etti. ABD kaynaklı küresel kriz nedeniyle dünyanın önde gelen ekonomilerinin durgunluğa girdiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu konudaki gelişmeleri çok yakından takip ettik, tedbirleri de zamanı geldikçe uygulamaya koyduk, koyacağız" dedi.

Krizin etkilerini hafifletmek için son 6 ayda piyasaya 10 milyar TL likidite enjekte edildiğini belirten Erdoğan, krizin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin kronik sorunları arasında yer alan işsizliğe yapacağı etkiye değindi. Son 6 yılda 2 milyon 914 bin kişinin iş sahibi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, enflasyonun tek haneli rakamlara çekilmesine rağmen işsizlikte az da olsa azalma kaydedildiğini dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işsizliğin azaltılması için işveren üzerindeki idari ve mali yüklerin kaldırıldığını; kadın, genç ve özürlüleri başta olmak üzere istihdamın teşvik edildiğini vurguladı. Erdoğan, kısa çalışma ödeneği şartlarının iyileştirilmesi ve işverenlerin iki ayrı kuruma verdikleri bildirgenin teke indirilmesine dair düzenlemelerin meclise gönderildiğini hatırlattı. "Krizin özellikle dar gelirli ve yoksul kesim üzerindeki etkisini en aza indirmek için samimi gayret içerisindeyiz" diyen Erdoğan, krizin faturasının çalışan kesim tarafından ödenmemesi için çalıştıklarını vurguladı. Krizi Türkiye'nin uzağında tutmak istediklerini belirten Erdoğan, "Türkiye ekonomisi bu güce ve dirence sahiptir" diye konuştu. Edoğan, bu süreçte sosyal diyalog mekanizmasını işletmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Ekonomik ve Sosyal Konsey, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından basına kapalı toplantıya geçti. Toplantıya ilgili bakanların yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği temsilcileri katılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber