Elinde bomba patlayan polis arkadaşlarını kurtarmış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2009 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İzmir'in Aliağa ilçesindeki emniyet müdürlüğü binasının bahçesinde meydana gelen patlamada ağır yaralanan polis memuru Bilal Konakçı'nın, imha edilmek üzere mahkeme kararı gelen patlayıcıdaki değişimi fark ederek dışarı çıktığı ve içeride meydana gelecek daha büyük bir olaya engel olduğu öğrenildi.

Uzmanlardan alınan bilgiye göre, patlayıcının balıkçı düzeneği denen ancak terör örgütlerince de kullanılan el yapımı bir bomba olduğu, bu tür patlayıcıların zaman içinde kimyasal değişim göstererek patlama riski taşıdığı öğrenildi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün güvenlik kameralarında açık bir şekilde polis memuru Bilal Konakçı'nın elinde poşetle hızla dışarı çıktığı, kapı önünde nöbet tutan polis memurlarını uzaklaştırıp merdiven altına yöneldiği sırada patlayıcının patladığı görülüyor. Emniyet tarafından basına servis edilmeyen kamera kayıtlarındaki görüntülere göre, polis memuru Bilal Konakçı'nın iddia edildiği gibi patlayıcıya çekiç ile müdahalesinin söz konusu olmadığı, her şeyin birkaç saniye içinde geliştiği belirtildi.

Görüntüleri yorumlayan uzmanlara göre; Bilal Konakçı, imha edilmek için mahkeme kararı çıkan patlayıcıyı incelediğinde patlayıcıdaki değişimi fark edip hızla bina dışına çıktığı bu sırada kapıda bekleyen polis memurlarını uzaklaştırarak daha güvenli bir yer olan merdiven altına yöneldiği ancak patlayıcının elinde patladığı belirtildi. Bu tür patlayıcıların zaman içinde kimyasal değişim geçireceğini bilen bomba uzmanı polis memurunun konusunda uzman olduğu da öğrenildi.

Uzmanlar, patlamanın içeride olması halinde başka polis memurlarının da yaralanabileceğini belirterek, Bilal Konakçı'nın kahramanlık yaptığını bildirdi.

İmha edilmesi için mahkeme kararının dün geldiği patlayıcının balıkçılardan değil Aliağa Lisesi önüne eylem amaçlı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bırakılan terör bombası olduğu ortaya çıktı. Balıkçılarla birlikte terör örgütlerinin de eylemlerinde kullandığı patlayıcının kim tarafından ne amaçla konulduğu araştırılıyor.

Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisine devam edilen Konakçı'nın hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. Patlama sırasında Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kırılan camlarının da yenilendiği görüldü.

Bilal Konakçı'nın imha etmek için götürdüğü sırada patlayan potasyum kloratın, maytap, kibrit, boya ve piroteknik malzeme üretiminde kullanıldığı, ayrıca balıkçıların yasa dışı balık avlarında kullandığı öğrenildi. Bulunması kolay olan şeker gübresi olarak bilinen potasyum kloratı balıkçıların, boru tipindeki metallere doldurduktan sonra ateşleyip denize attıkları ve patlamasını sağladıkları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber