Sıcak tencereler beklemeden buzdolabına girecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Şubat 2009 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BESTE ÖNKOL

Türkiye'de kamera, projeksiyon makinesi ve klimalarıyla tanınan Japon elektronik firması Hitachi, şimdi de beyaz eşyalarıyla geliyor.

Kendi coğrafyasında beyaz eşyada önemli bir pazar payına sahip olan firmayı Türkiye'ye getiren Technotel'in Ülke Satış Müdürü Tülay Aşmaz, ilk etapta çift kapılı, dört kapılı ve gardırop tipi olmak üzere 3 çeşitle pazara girdiklerini söyledi.

Buz küpü de yapıyor

Aşmaz, ?220 litreden 700 litreye kadar oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Renk seçenekleri var. 10 farklı buzdolabını ?cool-action' ismiyle satacağız. Seriye verilen bu isim Türkiye'de beğenilirse, Hitachi Japonya'da da bu isimleri kullanacak. 2010'dan itibaren de bulaşık makinesi, fırın, mikro dalga ve çamaşır makinelerini getireceğiz? diye konuştu.

Hitachi'nin ?sıcak tencere buzdolabına konmaz' kuralını bozduğunu anlatan Aşmaz, ?Özellikle çalışan kadınlar için pişen yemeğin soğumasını beklemek sıkıntılıdır. Çoğu zaman dışarıda unutulan yemeklerde bozulma olur. Bizdeki 100 kilo taşıma kapasiteli rafların kırılması, çatlaması mümkün değil. Bu nedenle sıcak kaplar yerleştiriliyor ve yemekler çabuk soğuyabiliyor. Otomatik buzluk sistemi sayesinde buzluk hanesine koyulan su, otomatik olarak küp şeklinde buza dönüyor? dedi.

Tanıtıma özel fiyat

Şu anda ilk yılı tanıma ve öğrenme yılı olarak değerlendireceklerini, bu nedenle satış hedefi belirlemediklerini anlatan Aşmaz şunları söyledi:

?Hitachi beyaz eşyalarını tüketiciye tanıtmak için 220 litrelik çift kapılı buzdolabını 2 ay boyunca 950 TL'ye satacağız. Ürünlerimizin fiyatları 5.950 TL'ye kadar çıkıyor. 4 yıl garantili satılan buzdolapları için 24 saat çalışan bir çağrı merkezimiz var. Kritik arızalarda ürünlerin yerine yeni ya da geçici ürünler veriliyor. Ürünlerimiz Metro, Real, Media Markt, Darty, Electroworld, Carrefour ve Tepe mağazaları aracılığıyla satılacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber