Asker, polis ve öğretmenler sigara bırakma konusunda gençlere örnek olmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2009 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Sağlık İl Müdürü Dr. Süleyman Önal, 9 Şubat 'Dünya Sigara Bırakma Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl sigara nedeniyle 120 bin, dünyada ise 4 milyon insanın öldüğünü söyledi. Önal, toplumda ön planda ve bulunan ve söz sahibi olan sanatçı, asker, polis ve öğretmen gibi kitlelerin sigarayı bırakma konusunda gençlere örnek olması gerektiğini ifade etti.

Önal, Türkiye'de yaklaşık 24 milyon kişinin sigara içtiğini ve harcanan paranın 10 milyar doları bulduğunu ifade etti. Sigaranın neden olduğu hastalıkların tedavi için 5 milyar dolar harcandığını hatırlatan Önal, "Bunun dışında bebek ölümlerine, yangınlara, çevre kirliliğine neden olmaktadır. İşgücü kaybına neden olmaktadır. Sigara kağıdında kullanılmak üzere 4 milyon ağaç kesilmektedir." dedi.

Tüm gelişmiş ülkelerde sigaraya yasaklar getirildiğini ve olumlu sonuçlar alındığını ifade eden Önal, gelişmiş ülkelerde tüketim azalırken az gelişmiş ve yoksul ülkelerde hızla arttığını anlattı. Önal şöyle devam etti: "Bu nedenle toplum önderlerinin öğretmenler, subaylar, polisler, sanatçıların gençlere iyi örnek olmak adına sigarayı bırakmaları pozitif sonuçlar sağlayacaktır. Netice olarak iki dudağımız ve iki parmağımızın arasındaki tehlikenin ciğerimize, kalbimize, hatta tüm bedenimize ve ruhumuza uzanan ellerini geliniz hep birlikte el ele vererek engelleyelim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber