Vatan, 'Vali'den kadın doktora taciz' haberi için tekzip yayınlamak zorunda kaldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VATAN GAZETESİNDE BUGÜN YER ALAN HABER

Gazetenizin 09.10.2008 tarihli nüshasının 1. sayfasında fotoğrafımla birlikte yer verilen ?Kırklareli Valisine Kadın Doktordan Taciz Suçlaması? başlıklı ve yine internetteki haber siteniz http://haber.gazetevatan.com da ?Vali, doktor hanımı taciz etti mi?) Ali ÖZTUNÇ imzalı haberler gerçek dışı olup bir karalama girişiminin eseridir.

1- Haberde bahsedildiği gibi ? Kırklareli Valisine Kadın Doktordan Taciz Suçlaması ? yapılmamıştır. 27 yıllık meslek hayatımda bugüne kadar hiçbir bayanın, tarafıma yönelik herhangi bir suçlaması yoktur. Haberde adı geçen bayan doktorun 09.10.2008 tarihinde yaptığı yazılı Basın Açıklamasında ve Basın Kanunu'nun 14. maddesi hükmü uyarınca gazetenize gönderdiği ? Cevap ve Düzeltme Hakkı ? yazısında, iddianın tamamıyla gerçek dışı olduğu belirtilmiştir.

2- ? Kadın doktor ?un da belirttiği üzere, ? tacize uğradığı ? haberleştirilirken kendisinden bilgi alma gereği duyulmaksızın, sırf dedikodulara dayanılarak tek taraflı beyanların sunulması iyi niyetle ve basın etiği ile bağdaşmamaktadır.

3- Çirkin iddiayı yaydığı beyan edilen, Kırklareli CHP Milletvekili Turgut Dibek'in mesleği avukatlık olduğu dikkate alındığında, sırf mesnetsiz duyumlarla ve aradan yedi (7) ay geçtikten sonra ? mağdureyi ? aramadan, dinlemeden asılsız bir dedikoduyu gündeme taşıması iyi niyetli olmadığının kanıtıdır. Sayın Vekilin, özel ve belki de siyasi nedenlerle ? Çamur at, tutmazsa izi kalır ? anlayışıyla İl Valisi olarak beni rencide etmeyi amaçladığı değerlendirilmektedir.

4- Haberi kaleme alan muhabirle yapılan görüşmede kullandığım kelimeler özenle ayıklanarak, çarpıtılıp yazılmıştır. ? Baş başa yemek ? ve ? makam aracıyla gönderilmesi ? ifadeleri kesinlikle kullanılmamıştır. 2 Nisan günü yapılan resmi bir görüşme sonrasında yemek vakti geldiğinde Polisevi'nde diğer bazı yöneticilerle birlikte akşam yemeği yenilmiş ve sayın doktor, yemek sonrasında bir güvenlik sorunu olmaması için resmi görevliler eşliğinde bir sivil araçla görev yaptığı köye gönderilmiştir. Bunun dışında haberde yer alan tüm konular, gerçek dışı isnat ve iftiradan ibarettir.

Gerçek dışı haberleri yayan ve yazanlar hakkında yasal yollara başvurarak, dava açacağımı bildirir, kamuoyunun doğru bilgilenmesi için 5187 sayılı Kanunun 14. maddesi hükmü gereğince bu açıklamamın gazetenizin 1. sayfasında ve yine 5651 sayılı yasanın 9. maddesi gereğince internet haber sitenizdeki asılsız haber ve buna ilişkin içeriğin internet haber sitenizdeki yayından çıkarılmasını ve kamuoyunun doğru bilgilenmesi için bu açıklamanın haber sitenizde aynı sayfada aynı puntolarla yayınlanmasını, aksi halde aynı Kanun uyarınca yasal yollara başvuracağımızın bilinmesinin ve gereğini rica ederim. 21.10.2008

Hüseyin Avni COŞ ? Vali

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber