Sağlık Bakanlığı, Batman ve Kocaeli'ndeki anne ölümleriyle ilgili soruşturma başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 20:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sağlık Bakanlığı, Batman ve Kocaeli'nde anne ölümleri ile sonuçlanan olaylar hakkında soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, "Hatalı olduğu tespit edilen kişiler hakkında en ağır işlem ve yaptırımlar uygulanacaktır." dedi.

Turan Buzgan, Batman'da doğum sancısı çeken kadının kızakla hastaneye götürülürken 6 saat süren zorlu yolculuğun ardından hayatını yitirmesi ve Kocaeli'nde İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doğum yapan bir kadının kanama nedeniyle vefat etmesi olayları ile ilgili açıklama yaptı.

Buzgan, olaylarla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı ile soruşturma başlatıldığını bildirdi. Sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını ifade eden Buzgan, "Hatalı olduğu tespit edilen kişiler hakkında en ağır işlem ve yaptırımlar gerçekleştirilecektir." diye konuştu.

Buzgan, Batman'daki olayla ilgili ilk belirlemelere göre 112'ye herhangi bir çağrının bırakılmadığının belirlendiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı'nın anne ve bebek ölümlerini en aza indirmek için misafir anne projesi başlattığını, bu çerçevede hastanelere ulaşımı zor olan anne adaylarının sağlık kuruluşları ya da kamu misafirhanelerinde misafir edilebildiğini hatırlatan Buzgan, kar paletli ambulans ve helikopter ambulansların da hizmete girdiğine dikkat çekti.

AMBULANS HELİKOPTER SAYISI 6'YA ÇIKTI

Buzgan, Helikopter Ambulansların sayısını 17'ye tamamlama projesini hatırlattı. Bugün itibariyle Diyarbakır ve İzmir'de helikopter ambulansların hizmete girdiğini ifade eden Buzgan, "Gelecek hafta başında da Antalya'da devreye girecek." şeklinde konuştu.

Buzgan, İzmit'teki kuş gribi şüphesi ile ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine ise, "Kuş gribi virüsüne rastlanmadı. Normal grip olduğu tespit edildi. Güvercinlerden de örnekler alındı. Onunla ilgili testler de negatif çıktı." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber