Eğitim-Sen davası ertelendi

Haber Giriş : 10 Aralık 2004 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 2. İş Mahkemesi, 2. kez görülen Egitim-Sen'in kapatılması davasında kararını 21 Şubat 2005 tarihinde açıklayacak. Tüzüğünde ana dilde eğitimi savunduğu gerekçesiyle kapatılması istenen Eğitim-Sen ile ilgili davanın yeniden görülmesine başlandı.

Ankara 2. İş Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında, mahkemeye verilen dilekçelerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na tebliğine karar verildi. Mahkeme ayrıca, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin bozma ilamına uyulup uyulmamasını karara bağlamak üzere duruşmayı 21 Şubat 2005 tarihine erteledi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın talebi ve Ankara Valiliği'nin suç duyurusu üzerine açılan davada, Ankara 2. İş Mahkemesi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) göre, sendikanın kapatılamayacağına karar vermişti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi ise AİHS'ye göre, dernek kurma özgürlüğünün ulusal güvenlik, toprak bütünlüğü veya kamu düzeninin sağlanması amacıyla sınırlandırılabileceğini ve mevzuata göre Türk vatandaşlarına Türkçe'den başka bir dilin ana dil olarak okutulamayacağını gerekçe göstererek, yerel mahkemenin kararını oybirliği ile bozmuş ve sendikanın kapatılmasını istemişti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber