Alemdaroğlu hakkında icra takibi

Haber Giriş : 10 Aralık 2004 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Toktamış Ateş, 1.5 milyarlık alacağının tahsili için üniversitenin eski rektörü Kemal Alemdaroğlu hakkında icra takibi başlattı.

Prof. Dr. Toktamış Ateş, İ.Ü. eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu hakkında, İdare Mahkemesi'nin kararını yerine getirmediği gerekçesiyle Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 1 Temmuz 2004 tarihinde 10 milyarlık tazminat davası açmıştı. İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme heyeti Alemdaroğlu'nu 1.5 milyar lira tazminat ödemeye mahkum etti. İ.Ü İktisat Fakültesi Öğretim Görevlisi Toktamış Ateş'in, Alemdaroğlu hakkında tazminat davası açmasına neden olan süreç Şubat 2002'de başladı. Bu tarihte üniversitede tam statüde öğretim görevlisi olan Ateş, Rektörlüğe kısmi statüde görev yapmak için dilekçe verdi. Ancak bir gün sonra kararını değiştirerek ikinci bir dilekçe verdi ve bu kararından vazgeçip, tekrar tam statüde görev yapmak istediğini belirtti.

Avukatı Adem Sakal, müvekkili Ateş'in ikinci dilekçeyi, daha sonradan aleyhinde kullanılabileceği ihtimali üzerine verdiğini söyledi. Ancak 4 gün sonra Üniversite Konseyi tarafından Ateş'in ikinci dilekçesi hiç dikkate alınmadan ilk dilekçesi kabul edildi. Bunun üzerine Ateş, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurmak amacıyla istemin iptali davası açtı.

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirten avukat Sakal, bir ay içinde üniversite tarafından kararın uygulamaya konulması gerektiği halde aradan 6 ayı aşkın süre geçmesine rağmen kararın uygulanmadığını söyledi. Sakal, bunun üzerine mali yönden kazanç kaybına uğradığı gerekçesiyle Ateş'in Asliye Hukuk Mahkemesi'nde İ.Ü eski Rektörü Alemdaroğlu hakkında 10 milyar liralık tazminat davası açtığını kaydetti. İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada Alemdaroğlu, 1.5 milyar lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Uzun süren hukuk mücadelesini kazanan Toktamış Ateş, avukatı Adem Sakal aracılığı ile 1.5 milyar liranın tahsil edilmesi için İstanbul 13. İcra Müdürlüğü'ne başvurarak Alemdaroğlu hakkında icra takibi başlattı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber