Türkiye, İsrail'e nota verdi... Genelkurmay, 'açıklama kabul edilemez' dedi

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, İsrailli komutan Avi Mizrahi'nin Türkiye'yi Ermeni soykırımı ile suçlayan sözleri nedeniyle İsrail'e nota verdi. Genelkurmay da yaptığı açıklamada, Mizrahi'nin sözlerini ?kabul edilemez? olarak nitelendirerek, İsrail ordusundan açıklama istedi.

Bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi'ye, Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin ?nin açıklamalarından duyulan rahatsızlık bir protesto notasıyla iletildi.

Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Basında yer aldığı şekliyle ve söz konusu kişiye atfedilen sözlerin gerçekleri saptıran, maksadını aşan, talihsiz, hiçbir şekilde kabul edilemez, bulunduğu görevin yetki ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan ve en önemlisi de iki ülke arasındaki milli menfaatlere zarar verebilecek boyutta ifadeler olduğu değerlendirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ile olan ilişkilerine önem verdiğini düşündüğümüz İsrail Genelkurmay Başkanlığı'nın konuya açıklık getirmesini beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz? denildi.

İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Mizrahi, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e ?Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz? sözleriyle tepki gösteren Başbakan Erdoğan için ?Aynaya baksın? ifadelerini kullanmıştı.

Mizrahi, İsrail'i suçlayan Türkiye'nin uzun yıllar önce Ermenilere dünyanın en büyük katliamlarından birini yaptığını öne sürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber