Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı bölgelerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olmasÖı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ : Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI : Sabah saatlerinde Trakya, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber