Bazı Ek Yerleştirme Kadroları Niçin Boş Kaldı?

Kasım ayı ek ve yeni yerleştirme sonuçları açıklandı. Ama bazı ek yerleştirme kadroları, görüleceği üzere yine boş kalmıştır. Bunun sebebi KPSS'nin dayandığı yönetmelikteki bir maddeden kaynaklanmaktadır. Bu maddeye göre, ek yerleştirme kadrolarına, ilk yerleştirmede o kadroya başvuran ama başvurmama veya şartları tutumama nedeniyle atanamayan kişinin puanından daha düşük bir puanla atama yapılamamasıdır. Devamı için tıklayın.

Haber Giriş : 11 Aralık 2004 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Örneğin ilk yerleştirmede Manisa'daki sosyal çalışmacı kadrosuna bir adayın 92 puanla yerleştirildiğini varsayalım. Bu aday yerleştirmelerden sonra ilgili kuruma başvurur ve atanmak ister. ama bazı şartları taşımadığı için (örneğin askerlik) bu kişinin ataması yapılmaz. Bu kişinin atamasının yapılmaması halinde o kadro boş kalır ve durum ÖSYM'ye bildirilir. ÖSYM bunu ek yerleştirmede ilan eder. Ancak yönetmelikteki hükümden dolayı Manisa'daki sosyal çalışmacı kadrosuna 92 puandan daha düşük bir puanla atama yapılamaz.

Bu saçma uygulamanın kaldırılması için aylar önce ilgili ziyaretçilerimize çağrı yapmıştık. Bu çağrıyı bugün yineliyoruz.

Bu uygulama 3.5.2002 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve KPSS işlemlerinin dayanağını oluşturan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliğin 24. maddesine dayanmaktadır. Bu yönetmelik Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulduğundan, maddenin de Bakanlar Kurulu kararı ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Ancak, uygulamanın mantıksız ve gereksiz olduğu tüm yöneticiler tarafından bilinmesine rağmen 2002 yılından bu yana hiçbir değişiklik olmamıştır.

Bu konudan mağdur olan adayların konuyu, yukarıdaki çerçevede olmak üzere bir dilekçeye yazılı olarak aktarmaları ve aşağıdaki adrese göndermeleri sorunun çözümünün sağlanması açısında yararlı olacaktır.

Sayın Mehmet Ali ŞAHİN
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı
Başbakanlık/ Ankara

NOT: Çözümleri Devlet Personel Başkanlığı veya ÖSYM'den beklemek bu uygulamanın yılar boyu devamı anlamına gelir. Bu nedenle tüm adayları, başkası yapar düşüncesine kapılmadan konuya duyarlı bir şekilde yaklaşmaya davet ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber