Maliyeden sağlık memurlarına kötü haber

Haber Giriş : 11 Aralık 2004 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı'nın, Özel Hizmet tazminatı alabilmek için başvuruda bulunan bir sağlık memuruna cevaben yazdığı yazı, diğer sağlık çalışanları için de bilgi kaynağı oldu.

Maliye Bakanlığı, sağlık memurlarının Özel Hizmet tazminatına hak kazanabilmesi için 2 yıllık önlisans programını bitirme şartı getirdi. 2 yıllık laborant ve veteriner sağlık önlisans programından mezun olanlar Özel Hizmet tazminatı alabilecek.
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nce gönderilen yazıda, 06.02.2004 tarih ve 2004/6996 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na atıfta bulunuluyor. Söz konusu yazıda, kadrolu teknik ve sağlık hizmetleri sınıfında bulunan personelin zam ve tazminatlarının ödenmesinde, kadroların bulunduğu hizmet sınıfları ile personelin kariyerinin esas alınması gerektiği hatırlatılıyor.
Yazıda, Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programlarından mezun olanların "Sağlık Teknikeri" unvanını kullanabilecekleri kaydedildi. Maliye Bakanlığı, sağlık memurlarının, Özel Hizmet tazminatı alabilmeleri için Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sağlık Programları Bölümü'nün 2 yıl süreli Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı'ndan mezun olarak "Sağlık Teknikeri" unvanını almaları gerektiğini açıkladı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber