Ressam imam Le Monde gazetesine haber oldu

Haber Giriş : 11 Aralık 2004 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayserili imam resim tutkusuyla Fransız Le Monde Gazetesi'ne haber oldu. Kayseri'nin Talas İlçesi'nde yaşayan 36 yaşındaki ressam imam Özhan Ünal, 2003 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitirdikten sonra hem imamlık hem de ressamlık yapmaya başladı. İmamlık mesleğinin ailesinden geldiğini ve resim yapmanın ise kendisi için bir tutku olduğunu belirten imam Özhan Ünal, "Üniversitede okurken çok sıkıntı çektim. Ekonomik sıkıntıdan dolayı aracımı bile sattım. Fakat benim için bir tutku olduğu için okulu bitirmede hiç zorlanmadım. Resim tutkum benim imamlık mesleğimi aksatmıyor.

Resim yapmak bana zorluk çıkartmıyor. Ben resim yapmayı da, mesleğimi de seviyorum. Resim yapmak benim için bir tutku. Bunu da sürdürmeyi düşünüyorum" dedi.

Fransız Le Monde Gazetesi'nin kendisiyle yaptığı röportaj hakkında da bilgiler veren Ünal, Le Monde Gazetesi'nin kendisi ile İslam ve resim, İslam ve modernizim konusu hakkında röportaj yaptığını belirtti. Le Monde gazetesinin başörtüsü hakkında kendisinden görüş aldığını belirten ressam imam Ünal, "Başörtüsü konusunda kimin başına ne bağladığı önemli değil, önemli olan içerideki beyin. İsteyen başını açar, isteyen kapatır. Benim için önemli olan beynin içindeki düşüncedir" diye konuştu.

Kayseri'nin çeşitli camilerinde görev yapan ve en son Talas İlçesi'ne bağlı Akçakaya Köyü imamlığına atanan evli ve 2 çocuk babası Özhan Ünal, evinde yaptığı resimlerin konusunu da kendi seçtiğini ve yaşam, portre ve nü ağırlıklı çalıştığını sözlerine ekledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber