TSK'dan GATA çıkışı: Sevkler kanunlara uygun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un ses kaydıyla gündeme gelen GATA'ya sahip çıktı. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, emekli paşaların GATA'ya sevklerinin kanunlara uygun olduğunu belirterek, yapılan yayınları eleştirdi.

Son dönemin en önemli gündem maddelerinden biri, Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan emekli generallerin birer birer GATA'ya sevkleri ve ardından da tahliye edilmeleriydi. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında Tuğgeneral Metin Gürak'ın gündeminde bu konu da vardı. Gürak, generallerin GATA'ya sevklerinin 'kanunlara uygun' olduğunu söyledi, emekli askerleri savundu: "Hal böyle iken, TSK'nın bir kurumu olan GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'ne ilişkin olarak ortaya atılan çirkin iddialar, hiçbir mesnede dayanmadığı gibi bu iddiaları ifade edenler de iyi niyetten uzak kişi ve kurumlardır. Ayrıca, şu anda ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya olan söz konusu emekli generallere karşı yürütülen bu kampanyalar da her şeyden önce etik ve insani değerlerle bağdaşmayan davranışlardır."

Metin Gürak, ayrıca, askerî yargıya intikal eden konular dışında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında Genelkurmay Başkanlığı tarafından geniş çaplı soruşturmaların açıldığının doğru olmadığını bildirdi. Gürak ayrıca, TSK'dan emekli olmuş personelin kamuoyuna yansıyan görüş ve düşüncelerinin TSK'yı bağlamayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber