Güroymak İlçe Seçim Müdürü tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2009 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Güroymak ilçesi seçim Müdürü Alattin Karaağaç'ın, rüşvet almak iddiasıyla tutuklandığı bildirildi.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 22 Şubat 2009 tarihinde bir vatandaşın müracaatı üzerine, Güroymak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Güroymak İlçe Seçim Müdürü olarak görev yapan Alattin Karaağaç hakkındaki iddiaların araştırılması amacıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Alattin Karaağaç'ın, Güroymak Asliye Ceza Mahkemesinin bugün verdiği karar ile ?rüşvet almak? suçlamasından dolayı tutuklandığı ve Bitlis E Tipi kapalı cezaevine konulduğu kaydedildi.

Bazı internet sitelerinde dün yayımlanan haberlerin, ilçe seçim müdürlüğü görevlileri hakkında eksik ve yanlış bilgiler içerdiği ifade edilen açıklamada, ?suçsuzluk karinesi ve kişilik haklarının korunması? ilkeleri göz önüne alınarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

?Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 38. maddesinin 4. fıkrasında suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6. maddesinin 2. bendinde, bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar suçsuz sayılır. Bağımsız yargı makamları tarafından işlemler yürütülmektedir. Bazı internet sitelerinde yer aldığı şekliyle Güroymak İlçe Seçim Kurulu Başkanı ya da olayda adı geçen kişi dışında başka bir görevli hakkında herhangi bir isnat ve işlem söz konusu değildir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber