Öğrenci affı için sanal mücadele

Haber Giriş : 13 Aralık 2004 05:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerine geri dönebilmek için af bekleyen yaklaşık bin 200 öğrenci, sanal ortamda mücadele veriyor. 'www.ogrenciaffi.net' adresindeki web sitesinde buluşan öğrenciler, 'Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için' sloganıyla yola çıkmış. Bin 200'e yakın üyesi bulunan sitenin kurucularından Kadir Yılmaz ve Murat Koyuncuoğlu da affı bekleyen öğrencilerden. Yılmaz, Dicle Üniversitesi Kimya bölümüne, Koyuncuoğlu da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne dönmenin hayalini kuruyor.

2000 yılındaki öğrenci affı sonrasında af beklentisi içine giren öğrenciler, 100 bin öğrencinin sesi olmayı hedefliyor. Çoğunluğunu harç ücretini yatıramadığı için okuluna ara vermek zorunda kalan öğrencilerin oluşturduğu sitede, üzerinde uzlaşmaya varılan konularda ortak hareket ediliyor. Sitede af bekleyen öğrenciler arasında hiçbir sosyo ekonomik, dinsel, ırksal veya ideolojik ayrım yapılmıyor.

Arkalarında dünyanın en güçlü örgütünün olduğunu belirten öğrenciler, 'Örgütümüz 'Annelerin gözyaşı örgütü!' Tüm vekiller, bakanlar, hocalar da bir zamanlar gelecekleri için endişelenen anneleri olan birer çocuktular. Bizlerin ana-babası da kararan geleceğimiz için şimdi yas tutuyor. Onlar ve kendimiz için okullarımıza geri dönene kadar, sınav hakkı elde edilinceye kadar gayretlerimizi sürdüreceğiz' diyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber