Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen görevlendirmelerindeki belirsizlik devam ediyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mart 2009 00:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÖĞRETMENLERİN MUTSUZ OLMASI MI İSTENMEKTEDİR?

Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen görevlendirmelerindeki belirsizlik Bakanlığın ?Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Görevlendirilmesi? konulu yazısının üzerinden 69 gün geçmesine rağmen hala giderilememiştir.

Eğitim-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Kadir TORUŞ yaptığı açıklamada "Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün ?Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Görevlendirilmesi? konulu ve18 Aralık 2008 tarih ve B.08.0.ETG.0.21.01.04.00/22167 sayılı yazısı ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri, yazı ekindeki Ek-2 formunu dolduran öğretmenlerden uygun bulunanları ?en geç 26 Aralık 2008 Cuma günü mesai bitimine kadar? gönderilmesi istenmiştir. Bu durumda Eğitim Teknolojileri Formatör Öğretmenlerin listesi 26 Aralık 2008 Cuma günü Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne ulaştırılmıştır. O tarihten bugüne tam 61 gün geçmesine rağmen ne görevlendirme yapılmış, nede resmi bir açıklama yapma ihtiyacı hissedilmemiştir. Görevlendirmenin geciktirilmesi sadece Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlerini değil, gelişen teknolojilere ayak uydurmaya çalışan okul, diğer branşlardaki öğretmenler ve Eğitim sistemimizin ürünü olan öğrencilerimizi de olumsuz etkilemektedir." dedi.

Yazıda, ?2009 yılı Ocak ayından itibaren 1 yıllık süreyi kapsayacak şekilde Bakanlık Makamından onay alınarak yapılacaktır? belirtilmesine rağmen görevlendirilmelerin yapılmamasının Bakanlığın kendisiyle çeliştiğini gösterdiğini belirten Toruş "Ülkemizin kısıtlı imkanlarıyla öğrencilerimize temin edilen BT Sınıfları Bilişim Teknoloji Öğretmenlerinden yoksun bırakılmıştır. Eğitim ve öğretimi amaç kabul eden yetkililer bu görevlendirmeleri en geç 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönemi başlangıcına yetiştirmiş olmalıydı. Geldiğimiz bu noktada BT Formatör Öğretmenleri mutsuzdur, kafası karışıktır ve görevlendirmelerin bir an önce gerçekleştirilmesini istemektedir. Aynı şekilde bu gecikme ve mağduriyet Yönetici Atamada ve 2009-1 Öğretmen atamalarında da yaşanmıştır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber