Satır fakülteleri!!!

Haber Giriş : 14 Aralık 2004 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karşıt görüşlü öğrenciler arasında başlayan gerginlikler son günlerde çatışmaya döndü. Önce Marmara, son olarak dün de İstanbul Üniversitesi'nde öğrenciler satır, sopa ve bıçakla kavgaya tutuştu

ÜNİVERSİTELERDE karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı, sopalı, satırlı kavgalar yaşanmaya başladı. Marmara Üniversite'nde geçen hafta başlayan kavga, Türkiye'nin diğer üniversite ve fakültelerine yayılıyor. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde geçen perşemba günü, karşıt görüşlü öğrenciler kantinde karşılaştı. Camlar, masalar ve sandelyeler havada uçuştu. Bu olaydan bir gün sonra aynı grup tekrar karşılaştı. Bu kez 3 öğrenci yaralandı.

Validen yardım istediler

12 Kasım Cuma günü İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler kapıştı. Döner bıçakları ve palaların konuştuğu kavgada bir öğrencinin sol elinin 3 parmağı koptu. Yaşanan olaylar nedeniyle 3 öğrenci; H. B, F. Ç ve Y. Ö, sınavlara girebilmek için İstanbul Valiliği'ne başvurdu. Öğrenciler valilikten ?Eğitim özgürlüğü ve can güvenliklerinin sağlanmasını' istedi. Emniyet yetkilileri, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tankut Centel'le görüştü. Polis, üniversitelerde her an büyük çatışma yaşanabileceği ve ölümlerin olabiliceğini video kayıtları ile anlattı.

40 öğrenci gözaltında

Ve dün İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fükeltisi'nde öğrenciler yine karşı karşıya geldi. Sınav öncesi çıkan kavgada, satır, taş ve sopalarla fakültede toplanan gruplar, atılan sloganların ardından birbirlerine girdi. Ellerindeki satırları karşı gruba sallayarak saldırıya geçmeye hazırlanan öğrencilere fakülteye gelen Çevik Kuvvet Polisi biber gazı sıkarak müdahale etti. Polisin yaka paça gözaltına aldığı öğrencilerden bir kısmı duvarlardan atlayarak kaçtı. Her iki öğrenci grubundanda yaklaşık 40 öğrenci gözaltına alındı. Polis, fakülteye girişi kapadı. Olaylar sırasında ele geçirilen çok sayıda pala, satır, balyoz, taş, sopa ve şişeler yaşanan durumu özetliyordu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber