Araştırma görevlileri YÖK'ü protesto etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Mart 2009 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ULUDAĞ Üniversitesi araştırma görevlileri YÖK'ü protesto etti. Görükle Kampüsü'nde Öğrenci Kültür Merkezi Mediko Sosyal önünde toplanan 300'e yakın araştırma görevlisi, ellerinde pankartlar olduğu halde rektörlük binasına kadar yürüyüş yaptı.

Uludağ Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışanlar, lisansüstü eğitimlerinin bitmesinden sonra üniversite ile ilişkilerinin kesilmesine neden olmakla suçladıkları YÖK'ü bugün protesto etti. Saat 12.00'de Öğrenci Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 300 araştırma görevlisi, taşıdıkları ?Asistan kıyımına son' yazılı pankartla, ?Doktoralı işsiz olmayacağız?, ?Asistan kıyımına son', ?YÖK Üniversiteden ve geleceğimizden elini çek', ?Ferman YÖK'ün üniversite bizim' sloganları atarak Rektörlük Binası'na kadar yürüdü. Araştırma görevlilerine üniversiteye gelen vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Rektörlük önüne girişleri güvenlik güçleri tarafından bir süre engellenen araştırma görevlileri, daha sonra Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz'in izin vermesi üzerine rektörlük binası önünde toplandı. Burada megafon ile basın açıklaması yapan Araştırma Görevlisi Çağdaş Kaya, YÖK yönetmeliğinin tekrar gözden geçirilmesini istedi. Görev yapan araştırma görevlilerinin yeni yönetmelikle birlikte getirilen kriterlerden dolayı oluşan mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını isteyen Kaya, ?Doktora sürecinde, bilimsel, idari ve eğitim öğretim kapsamında ortaya konan performans dikkate alınmalıdır. Bunu istiyoruz? dedi.

Araştırma görevlilerinin protesto eylemi basın açıklamasından sonra olaysız şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber