Mustafa Balbay ile Neriman Aydın tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2009 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

07:20- Ergenekon soruşturması kapsamında ek ifadeleri alınmak üzere adliyeye getirilen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile Neriman Aydın, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılarının talimatı üzerine Ankara'dan İstanbul'a getirilen Balbay ve Aydın, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde Cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

Balbay ve Aydın, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.


08:26- Mustafa Balbay'ın mahkemede sorgusu sürüyor

İstanbul - İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatının, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın yorgun olduğu gerekçesiyle sorgusuna ara verilmesi talebini reddetti.

Ergenekon soruşturması kapsamında ek ifadeleri alınmak üzere Neriman Aydın ile birlikte Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen Mustafa Balbay'ın, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemedeki işlemleri sürüyor.

Balbay'ın avukatı Akın Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin bu şartlarda devam etmesinin uygun olmadığını, bunun, Sorgu Usulü Kanunu'na göre geçerli sayılmayacağını savundu.

Müvekkilinin yaklaşık 24 saattir yorgun ve uykusuz olduğunu kaydeden Atalay, "zaten müvekkilim yaklaşık 10 saatlik savcılık sorgusunda 95 sayfa ifade verdi. Dolayısıyla mahkemede hakkını layıkıyla savunamayacağı için mahkemeden böyle bir talebimiz oldu. 23 saat ayakta kalmış bir insan sorulara cevap veremez. Mahkeme bu konuda bir karar verecek" diye konuştu.

İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesinin talebi reddettiği ve tekrar mahkeme salonuna alınan Balbay'ın sorgusuna devam edildiği öğrenildi.


10:18 - Mustafa Balbay ile Neriman Aydın tutuklandı

İstanbul - Ergenekon soruşturması kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde ek ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile Neriman Aydın tutuklandı.

Balbay ve Aydın, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde savcılıktaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklanması talebiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Mahkeme, yaklaşık 6 saat ifade veren Balbay ile Aydın'ın tutuklanmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber