Sanal çete operasyonu: 1'i DP'li aday 5 şüpheli tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mart 2009 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde bir firmaya ait hesaptan internet aracılığıyla 475 bin TL'yi başka hesaba aktardıkları ileri sürülen ve bu parayı çekemeyen, aralarında Demokrat Parti'nin (DP) Arsuz Belde Belediye Başkan adayı Metin Toparlak'ın da bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı.

İstanbul'da faaliyet gösteren bir denizcilik firmasının banka hesabına internet üzerinden giren şebeke üyelerinin hesaptan 475 bin TL'yi İskenderun'a bağlı Arsuz Beldesi'nde oturan Murat Felhan'ın hesabına havale ettiği öne sürüldü. Banka yetkilileri, hesabında hareketlik görülmeyen ve daha önce yüklü miktarla parası bulunmayan Felhan'ın hesabına aktarılan parayı fark edince durumu polise bildirdi.

Yapılan inceleme ardından önlem alan polis, bankaya para çekmeye gelen Murat Felhan'ı yakaladı. Felhan'ın sorgusunun ardından olayla ilgili olduğu belirlenen DP Arsuz Belde Belediye Başkan adayı ve bar işletmecisi Metin Toparlak, Orhan Kevlekçi, Mithat Barış ve Gürsoy Işık da gözaltına alındı. Havale edilen para ilgili firmanın hesabına geri aktarılırken, 5 şüpheli ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber