Üniversitedeki satırlı kavga adliyeye de taşındı

Haber Giriş : 15 Aralık 2004 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Fen Edebiyat Fakültesi'nde dün karşıt görüşlü iki grup arasında yaşanan palalı-satırlı kavgayı adliyeye taşımak isteyen bir grup öğrenci gözaltına alındı.

Öğrencilerin üzerinde önceki günkü kavgada kullanılan bıçak ve sopa türü kavga aletleri ele geçirildi. Fen Edebiyat Fakültesi'nde yaşanan kavga sonrası gözaltına alınan arkadaşlarını adliyede bekleyen karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasındaki kavga son anda önlendi. Kavga için gelen ve aralarında önceki günkü olaylardan sorumlu 20 kişinin de bulunduğu 148 öğrenci daha gözaltına alındı.

Her iki gruptan toplam 54 öğrencinin gözaltına alınmasının ardından arkadaşlarının adliyeye sevk edileceği bilgisini alan sol görüşlü öğrenciler ile ülkücü öğrenciler Sultanahmet'teki İstanbul Adliye binası çevresinde toplanmaya başladı. Ülkücü öğrenciler adliye binasına girerken sol görüşlü öğrenciler bina önünde basın açıklaması yapmak için beklemeye başladılar. İçeride bulunan ülkücüler polis tarafından dışarı çıkartıldı. Polis, ülkücü grubu dağıttıktan sonra sol görüşlü öğrencilerin de dağılmasını istedi. Dağılmayarak adliye binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Sol görüşlü öğrenciler etraflarını saran Çevik Kuvvet polisi tarafından gözaltına alınarak polis araçlarına bindirildiler. Araçlara bindirilen göstericilerin üzerinde yapılan aramalarda kavgada kullanmak amacıyla sopa, pala ve molotofkokteylini adliyeye getirdikleri ortaya çıktı. Polis tarafından gözaltına alınan öğrencilerden 7'si, yapılan sorgulamalarının ardından "eğitim ve öğretimi engelleme, müessir fiil, polise mukavemet ve kamu malına zarar vermek" suçlarından tutuklandı

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber