YARSAV mülakatta ?kamera' istiyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Mart 2009 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARSAV, torpili önlemek için kaymakam adaylarının sözlü sınavlarına getirilen ilkelerin hâkim ve savcı adaylarına da uygulanmasını isterken aksi halde dava açacaklarını duyurdu.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, kaymakam adaylarının sözlü sınavlarına ilişkin verdiği kararda, ?Sorular ve yanıtları sınav komisyonunca hazırlanmalı. Her bir adaya sorulacak sorular kurayla belirlenmeli. Sözlü sınav teknolojiden yararlanılarak sesli ve görsel kayıt altına alınmalı. Kurul üyelerinin her birinin verdiği not ile bu notlara ilişkin gerekçeler tutanağa geçirilmeli? demişti.

YARSAV?Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Danıştay'ın ortaya koyduğu yeni kriterlerin hâkim ve savcıların sözlü sınavlarında da uygulanması için Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Eminağaoğlu başvuru dilekçesinde bu önlemlerin, objektif sınav için şart olduğunu vurguladı. Eminağaoğlu, mülakatların yeni ilkeler uygulanmadan yapılması durumunda bütün sözlü sınavlar için yargı yoluna gideceklerini duyururken, şöyle dedi:

?İlan edilmiş sınavların tarihleri gözetildiğinde, bu önlemler alınamayacaksa da açılacak dava nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için mülakatlar uygun görülecek ileri bir tarihe ertelenmeli? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber