Topbaş'tan Kılıçdaroğlu'na soru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2009 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş, 5 yılda İstanbul'da 25 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını belirterek, "'Nereye harcadınız?' diye soruyorlar... Peki geçmişte 'Bunlar nereye gidiyor' diye niye sormadınız?" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisinde (TİM) ihracatçılarla bir araya gelen Topbaş, bir belediye başkanının kente yapılacak yatırımları bir iş adamı mantığıyla yürütmek zorunda olduğunu söyledi. Topbaş, 5 yılda İstanbul'da 25 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını anlatarak, "Soruyorlar, 'nereye harcadınız, ne oldu, nereye gidiyor' diye... Peki geçmişte 'bunlar nereye gidiyor' diye niye sormadınız. Niye sorgulamıyorsunuz? 'Bu şehrin kaynaklarını nereye kanalize ediyordunuz' diye bunu sormak lazım" diye konuştu.

Kadir Topbaş, Kadıköy Belediyesi'nin önündeki arazinin Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu söyledi.

Topbaş, "Birileri de bizim köprü, geçit üstlerindeki yaptıklarımızı anlatmamızdan rahatsız oluyor. Vatandaşı bilgilendirme sorumluluğumuz da var. Medya bu görevi yapmıyorsa, bunu anlatmıyorsa biz de vatandaşı bilgilendireceğiz" dedi.

Sandığa gidinceye kadar oy oranlarının belli olmayacağını ve kendisinin hiç kamuoyu araştırması yaptırmadığını belirten Topbaş, "Ana muhalefet partisinin adayı (Kemal Kılıçdaroğlu) misafiriniz olacak. Sorun bakalım kendisine; bir takım arazilerde yerleşmiş olan vatandaşlarımıza, işgal veya şu, bu yapıların, '250 metre kareyi geçenlere tapu vereceğim' diyor. Bunların bir kısmı özel mülkiyet, şahıs arazisi. Nasıl vereceksin? Kamunun arazilerini nasıl vereceksin?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber