Sol böbreğinin çalındığını iddia eden kişi suç duyurusunda bulundu

Haber Giriş : 15 Aralık 2004 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, 1996 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu Adana SSK Hastanesi'nde yapılan ameliyat sonrası sol böbreği çalındığı iddia edilen 26 yaşındaki Durmuş Duran, bugün avukatıyla birlikte adliyeye gelerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukat Mustafa Kemal Girmen; ameliyatı yapan Genel Cerrah Ruşen Cıngıllıoğlu, ameliyat ekibi ve hastane Başhakimi Mustafa Ünaldı'nın cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

Avukat Girmen, "Mağduriyetimizin gidermek için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Savcıya ellerindeki rapor ve belgeleri de sunan Girmen, sanıkların "Beden bütünlüğünün ihlali, organ hırsızlığı ve görevi kötüye kullanmak" suçlarından 5 ile 9 yıl arasında değişen hapis cezasıyla cezalandırılması talebinde bulundu. Mağdur Durmuş Duran ise "Bu olay beni bunalıma soktu. Yıprandım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Sorumlular cezasını çeksin" diye konuştu.

İddiaya göre, 8 yıl önce Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi Mithat Özhan Bulvarı üzerinde motosikletiyle seyrederken bir otomobilin çarpması sonucu yaralanarak Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Durmuş Duran, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Adana SSK Hastanesi'ne sevk edildi.

Kazadan dolayı dalağında kanama meydana gelen ve sol böbreğinde de çizik tespit edilen Duran'ın dalağı, ameliyatla alındı. Ancak Duran'ın, Adana Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu'ndan aldığı raporda sol böbreğinin de olmadığı tespit edildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber