Memur-Sen: Ödeme kararı olumlu, tutar yetersiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2009 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur ve emeklililere bir defaya mahsus olmak üzere 300 TL tutarında bir ödeme yapılacağı yönündeki açıklamaları önemli bir karar olarak görmekle birlikte yapılacak ödemenin tutarını yetersiz bulduklarını belirterek, "Kamu çalışanlarına ve emeklilere ödenecek tutar en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı ve yılda iki kez olarak ödenmelidir" dedi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in son toplantısında piyasaların canlandırılması ve talebin arttırılmasına yönelik olarak kamu çalışanlarına ve emeklilere ikramiye verilmesi şeklinde Memur-Sen tarafından ortaya konulan önerinin dikkate alınarak hayata geçirilmesini önemsediklerini ifade etti.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in memur ve emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 300 TL tutarında bir ödeme yapılacağı yönündeki açıklamalarını olumlu bir karar olarak gördüklerini kaydeden Gündoğdu, ancak yapılacak ödemenin tutarını yetersiz bulduklarını vurguladı.

Makro ekonomik gelişmelere ve son günlerde dolarda görülen yükselişe dikkati çeken Gündoğdu, "300 TL'lik desteğin sadra şifa niteliğinde olamayacağı tartışmasızdır. Kamu çalışanlarına ve emeklilere ödenecek tutar en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı ve yılda iki kez olarak ödenmelidir. En geç Nisan ayı maaşlarıyla birlikte kamu çalışanlarına ödeme yapılması sağlanmalıdır. Bu sayede ekonominin resesyona girmesi engellenmelidir" görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber