Ergenekon'da ikinci iddianame 240 klasör

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2009 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dün tamamlandığı ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği belirtilen ikinci iddianamenin bugün mahkemeye ulaştığı belirtildi. İkinci iddianamenin ek delil klasörlerinin 240 adet olduğu öğrenildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan bilgiye göre başsavcılığın önceki gün gönderdiğini açıkladığı iddianamenin bugün mahkemeye ulaştığı belirtildi. İddianamenin sanık avukatlarına Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden CD'ye aktarılıp dağıtılacağı kaydedildi. İkinci iddianamenin 240 adet ek delil klasörü bulunduğu ifade edildi.

Mahkemenin yeni iddianameyi incelemek için halen devam eden 86 sanıklı davanın duruşmalarına 15 günlük bir ara vermesi bekleniyor. Mahkeme önümüzdeki Perşembe ve Cuma günlerinde duruşmaya devam edecek ve Cuma akşamı duruşmaya ne kadar ara vereceğini açıklayacak. Mahkeme verdiği bu arada ikinci iddianameyi inceleyecek ve iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek. İddianamenin kabul edilerek davanın açılması durumunda iki davanın nasıl birleştirileceği konusunda mahkeme daha sonra karar verecek. Mahkeme, dosya üzerinden birleştirme kararı vererek ikinci davanın sanıklarını Silivri'de görülen davaya dahil edebilecek. Mahkeme ayrıca ikinci iddianamedeki sanıklar için ayrı bir oturum açabilir ve yapılacak bu duruşmada birleştirme kararı verebilir. Mahkeme birleştirmenin nasıl olacağını, sanıkların lehine olup olmadığı ve mahkemenin işini hangisinin daha kolaylaştıracağı hususlarını göz önüne alarak belirleyecek.

Mahkeme yeni dava açıldığında delil klasörlerini incelemek için halen devam eden davaya ara vermeyecek. Bu durumda Mahkeme Heyeti, bir yandan duruşmalarına devam ederken diğer yandan yeni klasörleri inceleyecek.

İkinci iddianamenin dava başladığında sanıkların yüzüne okunacağı belirtildi. Mahkemeden alınan bilgiye göre, ikinci iddianamenin sanıklarına, 2455 sayfalık ilk iddianame okunmayacak. İlk iddianame, ikinci iddianamede yer alan sanıklara mahkeme tarafından gönderilecek.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, ikinci iddianamenin sanıklarının ilk duruşmaya çıkmasının yaklaşık 2 ayı bulması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber