Kuzey Irak'a hava operasyonu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uçaklarımız terör kamplarını vurdu

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, Irak'ın kuzeyinde yer alan Zap ve Avaşin bölgesindeki terör kamplarını vurdu.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları ile Zap-Avaşin bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine, dün hava harekatı yapıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, harekatta her zaman olduğu gibi, bölgedeki sivil vatandaşların zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığını ve uygulandığını belirtti. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, eski TBMM Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın, ''Ergenekon'' davası şüphelileri olan emekli generaller ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine, ''Eğer gerçekten bu sözler söylenmiş ise söz konusu kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ilişkin düşünce ve görüşleri çok iyi bilinmektedir'' dedi. Tuğgeneral Gürak şöyle devam etti: ''Aslında bu tip kişilerin ön yargılı, saptırıcı düşünce ve ifadeleri üzerinde fazla durulmasına da gerek yok. Çünkü bu tip konuşmalar hiçbir zaman doğruları değiştirmez. Ancak bu konuşmalarda önemli bir husus var, o da Hukuk Fakültesi mezunu bir kişinin yargı kararı olmadan hiçbir kimseyi suçlamaya, dolaylı olarak da bir kurumu hedef almaya hakkı ve yetkisi olmadığını hala anlayamamış olmasıdır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber