Hastane gibi sağlık ocağı

Haber Giriş : 16 Aralık 2004 06:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günde ortalama 300-350 hastanın muayene edildiği, kış aylarında ise bu rakamın ikiye katlandığı Bayrampaşa Belediyesi Sağlık Ocağı, uzman doktor kadrosu ile fakir hastaların vazgeçilmez adresi.

Hastane statüsünde halka hizmet veren, Dr. Hüseyin Hut yönetimindeki Bayrampaşa Belediyesi Sağlık Ocağı, bir yandan ücretsiz check-up taramaları ile fakir fukaraya şifa dağıtırken, bir yandan da piyasaya göre çok düşük rakamlarla yaptığı muayene ve laboratuvar tetkikleriyle yoksulun vazgeçilmez adresi oluyor.

Sigortalı hastaya da bakıyor

Çocuk muayene ücretinin 5, dahiliyenin 6, ultrasonlu kadın-doğumun 10 milyon lira olduğu, kalp elektrosunun 5 milyon liraya çekildiği, kan tahlillerinin 4 ila 6 milyon liraya yapıldığı Sağlık Ocağı'nda günde ortalama 300-350 hasta muayene ediliyor. Bu rakam, kış aylarında ise ikiye katlanıyor. Uzman doktor kadrosu ile; dahiliye, kadın-doğum, diş, radyoloji, çocuk hastalıkları branşlarında faaliyetlerini sürdüren, her türlü laboratuar tetkikleri, küçük cerrahi operasyonlar, ultrason, röntgen ve kalp elektrosu çekimleri ve benzeri tetkiklerin yapıldığı Sağlık Ocağında, ruhsatlı olması sebebiyle Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK'ya bağlı hastaların da muayeneleri gerçekleştirilebiliyor.

200'ün üzerinde kayıtlı hastaya evinde check-up

Uzman doktoru, ambulansı ve hemşiresi ile; kimsesiz ve fakir aileler ile hastaneye gidemeyecek durumdaki 200'ün üzerindeki kayıtlı hastasının evlerine kadar giderek ücretsiz check-up taraması gerçekleştiren sağlık ocağı, belirli periyotlarda ücretsiz kolestrol, kan şekeri, tüberküloz, mide ülseri v.b. kampanyalar düzenleyerek halka hizmet veriyor.

Bürge: Yakında ikincisi gelecek

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, "Önce sağlık" diyerek kolları sıvadıklarını belirterek "İnsanımızın yaşam kalitesinin iyileştirilmesi adına gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalara, ilçemizin uygun bir yerinde inşa edeceğimiz ikinci Sağlık Ocağı'nı da eklemeyi planladık ve kısa zamanda faaliyete geçecektir" diyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber