Akdağ: Sözleşmeliler yer değiştirecek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Mart 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sözleşmeli memurların isterlerse görev yerlerini değiştirebileceklerinin müjdesini verdi. Bakan Akdağ, çalışmaların yürütüldüğünü ve uygulamadan 50 bin memurun yararlanacağını söyledi.

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, kamuoyunda ?sabit kadro' olarak bilinen yaklaşık 50 bin sözleşmeli memurun görev yerlerinin istekleri doğrultusunda değiştirilebileceğini açıkladı. Akdağ, yer değiştirmeleri bugüne kadar mümkün olmayan sağlık çalışanlarıyla ilgili bakanlıkta bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, bu uygulamanın yakında başlayacağını söyledi. Uygulama, diğer bakanlıklara da yansıyacak.

SORUNLARA NEDEN OLUYOR

KAMU yönetiminin en büyük sorunlarının başında, sağlık personelinin, Türkiye'ye dengeli olarak dağıtılamaması geliyor. Özellikle kırsal kesimde, sağlık personeli istihdamında büyük sıkıntı yaşanıyor. Hükümet, sağlık personelinin kırsal kesime gitmesini sağlamak için sözleşmeli personel alımıyla ilgili 4924 sayılı kanunu çıkardı. Bu kanunla yıllardır doktor, sağlık personeli görmeyen Anadolu'nun en ücra köşelerine sağlık personeli gitmeye başladı. Ancak buraya giden personelin yerlerini değiştirememeleri, bu personel arasında büyük sorunlara neden oluyordu. Sağlık Bakanlığı, bu sorunu çözme yolunda önemli bir çalışma başlattı.

YOĞUN TALEP VAR

SAĞLIK Bakanı Akdağ, bu statüde çalışan yaklaşık 50 bin kişinin yer değiştirebileceğini açıkladı. Sabit kadro statüsünde çalışanların tayinlerinin olmamasının sürpriz olmadığını belirten Akdağ, bu görevleri kabul edenlerin gittikleri yerlerde peşinen çalışmayı kabul ettiklerini söyledi. Sabit kadro statüsünde çalışanlarının tayin isteme konusunda yoğun talepleri olduğunu ifade eden Akdağ ?Gerek bakanlığımızın çalışanları gerekse ilgili meslek kuruluşları ile sendikalar ve kamuoyundan bakanlığımıza ulaşan sözleşmeli personelin özlük haklarına ilişkin talepler uzlaşma gereğince 4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personele karşılıklı yer değişikliği, aile ve sağlık nedenleriyle yer değişikliği imkanı tanıyacak bir düzenleme Bakanlığımızın da katkılarıyla çok yakında başlayacak' dedi. HASAN ÖYMEZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber