MEB, sporda yetenek seçimi projesi başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2009 17:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen ?Sağlıklı Bir Toplum ve Şampiyonlar İçin Yetenek Seçimi Projesi?, Türkiye'de ilk olarak Adana Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanı İsmail Toksöz, Adana Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, proje kapsamında sporda bilimsel çalışmanın ilk basamağı olarak, 10-11 yaş grubu öğrencilerin somatotip yapısını, yani, vücut inceliği, kaslılığı, yağ oranı ve motorsal özelliklerini belirleyerek, uygun spor branşlarına yönlendirmek ve sporun alt yapısını oluşturmak için genel taramalar yapılacağını kaydetti.

Öğrencilerin doğru yaşta doğru branşlara yönlendirilmesiyle başarılı sporcuların kazanılacağını vurgulayan Toksöz, ?Taraması yapılan öğrenciler, antrenör ve beden eğitimi öğretmenlerince çalıştırılacak, öğrenciler arası yarışmalar yapılacak, öğrencilerin elit sporcu olma yolunda ilk temelleri atılacaktır. Proje sürekli olarak devam edecektir? dedi.

Adana Valisi İlhan Atış ise proje kapsamında geçen yıl beden eğitimi öğretmenlerinin bilgilendirildiğini hatırlatarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başladığı işi kısa sürede tamamladığı için yetkililere teşekkür ettiğini kaydetti.

Çocuklara ne kadar iyi eğitim verilirse verilsin, spor, müzik ve resim kültürü verilmezse, eksiklik olacağını vurgulayan Atış, şöyle devam etti:

?Bu etkilikler arasında en önemlilerinden birisi de hem zekayı hem de bedeni geliştiren spordur, yani beden öğretmenlerinin branşıdır. Öğretmenler bizim yapmak istediğimiz bu projeye sahip çıkmazlarsa, başarılı olmamız mümkün değildir. Bu başarı beden eğitimi öğretmenlerimizin omuzlarında yükselecek.

Bu çalışmanın Adana için muhteşem olacağına inanıyorum. Adana geçmişte sporda kendisini ispat etmiş kentlerden birisidir. Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla, Adana tekrar Ferdi Acet'lerin, İsmet Atlı'ların, Fatih Terim'lerin, hatta bir zamanlar olduğu gibi Türkiye su topu şampiyonu olan takımların başarılarını tekrarlayacaktır.?

Valilik olarak en önemli amaçlarının, çocukları geleceğe iyi hazırlamak olduğunu vurgulayan Atış, ?Eğer bunu yapmazsak, geleceğimiz kapkaranlık demektir. Bunun için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmamak gerek. Çocukları sokaktan, şiddet ortamından alacağız, okuldaki öğretmenlerin sıcak kucaklarına teslim edeceğiz? diye konuştu.

Daha sonra toplantıya katılan beden eğitim öğretmenlerine, somatotip testlerin yapıldığı aletler tanıtıldı ve testlerin nasıl yapıldığı gösterildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber