Müfettişler Tunceli'deki çalışmalarını tamamladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Mart 2009 16:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ferti DEMİR/ TUNCELİ, (DHA)

TUNCELİ Valiliği'nin, parasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşılayıp beyaz eşya ve mobilya yardımı yapması ilgili YSK'nın Vali Mustafa Yaman hakkında disiplin soruşturma açılması için suç duyurusunda bulunması ve Özel İdare Genel Sekreterliği deposunda bulunan AKP'ye ait 5 afişle ilgili İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği 2 başmüfttiş, kentte çalışmaları tamamladı.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, yardımlara ilişkin, valiliğin anlaşma yaparak beyaz eşya aldığı 3 bayi ile dağıtım komisyonunda yeralan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı memurları ile dağıtım komisyonu başkanı Vali Yardımcısı Oğuz Alp Çağlar'ın ifadesine başvurdu. Müfettişlerin, kendilerine dağıtımların durdurulduğu yönünde açıklamalarda bulunan mahalle muhtarlarıyla görüşmediği belirtilirken, Vali Mustafa Yaman'ın müfettişlere verdiği ifadede dağıtımlarda parti gözetimi yapılmadığını, yardım alanlar arasında CHP ve DTP'li ailelerin de bulunduğunu söylediği belirtildi.

Vali Yaman, dağıtım sırasında kimden AKP'ye oy istenmediğini, dağıtımlara ilişkin Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ ile bazı kuruluşların yaptığı destek açıklamasını da müfettişlere verdiği belirtildi. Yaman, yardımların YSK'nın ?seçim rüşveti sayılabileceği' açıklamasını yaptığı 7 Şubat'ta yardım dağıtımlarının durdurulduğunu da söyledi.

Müfettişler, Tunceli İl Özeli İdaresi Genel Sekreterliği deposunda bulunan AKP'ye ait 5 afiş için Genel Sekreter Mehmet Tunç ile bazı memurların ifadesini alırken, suç duyurusunda bulunan DTP ve EMEK partili İl Genel Meclis üyelerinin ifadelerine başvurmadığı ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber