Liseli öğrencilere 'seçim' tuzağı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Van'da çeşitli liselerde öğrenim gören öğrenciler okul çıkışlarında çeşitli gruplar tarafından organize edilerek caddeyi trafiğe kapatıp, sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak bir partinin seçim bürosuna gidiyor.

Kent merkezindeki bazı liselerden öğle saatlerinde toplu halde çıkan kızlı erkekli öğrenci grupları, tek düzen sıraya girerek çeşitli sloganlar atıp geçtikleri güzergahtaki caddeleri trafiğe kapatıyor. Daha sonra bir siyasi partinin seçim bürosuna kadar yürüyen öğrenciler, burada partililer tarafından karşılanıyor. Öğrenciler, seçim bürosunda bir süre kaldıktan sonra dağlıyor.

Okul idarecileri ve öğretmenler, öğrencilerin seçimler öncesi bu şekilde kullanılmasına tepki gösteriyor. Okul idarecileri, öğrencilerin bazı grupların baskısı sonucu bu eylemi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, öğrencilerin seçimlere alet edildiğini ve bu durum okuldaki diğer öğrencilerle gerginliklere neden olduğunu belirttiler.

Öğretmenler ve bazı veliler ise gençleri bu tür eylemlerden uzak tutmak için çaba harcadıklarını kaydetti.

Emniyetin görüşü

Van Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise gençlerin bu şekilde terör örgütü PKK'ya eleman olarak kazandırılmasının hedeflendiğini belirterek, "Terör örgütü yandaşları, yaşı küçük olan bu gençleri seçerek, eylemlerde ön saflarda yer almalarını sağlamak için bu tür yol seçiyor" diye konuştu.

Yetkililer, yaşlarının küçük olması nedeniyle cezai ehliyetlerinin bulunmamasından dolayı terör örgütünün hedefinde olan bu gençlerin baskı altında bu tür eylemlere katılmaya zorlandıklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber