Erdoğan'dan Yazıcıoğlu açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 23:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23:51-- BBP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAKKI ÖZNUR VE ALPEREN OCAKLARI GENEL BAŞKANI ABDULLAH GÜRGÜN'ÜN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 50 KİŞİLİK GRUP, OLAY YERİNE GİTMEK ÜZERE VALİLİK ÖNÜNDE TOPLANDI

KAYSERİ (İHA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin içinde bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur ile Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgün'ün de aralarında bulunduğu 50 kişilik bir grup, Kayseri Valiliği önünde toplanarak konvoyla olay yerine hareket etti.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin içinde bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur ve Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgün ile yaklaşık 50 kişilik grup Kayseri Valiliği önünde toplandı. Enkaz arama çalışmalarıyla ilgili olarak Öznur, "Türk milleti evladı için dua ediyor. Eller açılsın. Anadolu'da herkes onu arıyor. O yiğit adamı arıyorlar. Yine onu meydanlarda görmek istiyorlar. Kilit noktalarda görev yapan herkes bu olaya seferber olsun. Bu adam bu devlete 40 yılını verdi. Türk milliyetçiliği için çalıştı. Türkiye sevdalısı bu adam için gereken yapılmalı" dedi.
Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgün ise, Muhsin Yazıcıoğlu sevgisinin ayrı bir olay olduğunu belirterek, "Gereken ilgi gösterilmelidir. Altını çizerek söylüyorum. Herhangi bir ihmalkarlığın altından hiçbir devlet yetkilisi kalkamaz. Daha ciddi arama çalışmaları yapılmalı, yoksa bu olay tarihe kara harflerle yazılacak" diye konuştu.
Ardından Gürgün ve Öznur ile birlikte kalabalık grup, araçlarla Kahramanmaraş'a hareket etti.


23:27- Erdoğan: İşi neticelendirmeye yaklaştık

AA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin, "Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum" dedi.

Şu anda Kahramanmaraş Valisinin ve Jandarma Alay Komutanının bölgede bulunduğunu, orada şartların çok zor olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bundan dolayı yaşanan sıkıntılar aşıldı. Fakat alınan bazı sinyaller sebebiyle bölge tekrar aranmaya başlandı. Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Biz de Başbakanlık'ta bununla ilgili olarak kriz masası oluşturduk. Gerek Valimiz gerekse 2. Ordu Komutanlığımız helikopterle arama çalışmalarına devam edecekler. İçişleri Bakanımız sürekli takip ediyor. Ulaştırma Bakanımız Binali Bey ile de az önce görüştüm. Onlar da aynı şekilde takip ediyor. Ve bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum."

23:24- Bakan Binali Yıldırım: "Tüm imkanlarımızla aramaya devam ediyoruz"

ERZİNCAN(CİHAN)- Seçim çalışmaları kapsamında Erzincan'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi ile ilgili olarak evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, enkazının bulunması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Tipi ve ağır hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları sırasında zaman zaman sıkıntıların yaşandığını dile getiren Bakan Yıldırım, ''250 asker, civardaki köylüler, havadan helikopterler ve bir uçak, arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yapılabilecek ne varsa devletin tüm imkanları kullanılarak yapılıyor.'' diye konuştu.

Bir gazetecinin helikopterin düştüğü yerin tespit edilmesi için yapılan çalışmaları sorması üzerine Yıldırım, şunları söyledi: ''Aslında helikopterin düştüğünde sinyal veren elt isimli bir cihaz var. Bu helikopterde de bu cihaz var. Bu cihazdan sinyal alınması gerekiyor ama alınamıyor. Ancak sinyal kaptan ve yolcuların cep telefonlarından alınıyor. Sinyaller en yakın baz istasyonlarına göre GPS'e giriliyor ve koordinat belirleme çalışmaları yapılıyor. Aramalar belirlenen noktalarda yoğunlaştırıldı. Ama dediğim gibi tipi olması, ağır hava koşulları olması arama faaliyetlerinde önemli zorlukların yaşanmasına da neden oluyor.''

Kaza hakkında bilgi de veren Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: ''BBP Genel Başkanı ve beraberindekileri Kahramanmaraş'tan saat 14.35'te alan Bell tipi helikopter Kayseri'de yakıt ikmali yaptıktan sonra Yozgat Yerköy istikametine uçmak için havalanıyor. Daha sonra 15.55 civarında acil servise düşen bir sinyal ile helikopterin düştüğü bilgisi geldi. Helikopterin düştüğü mevki Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarındaki Berit Dağı. Oradaki köylerin yakınında bir yer. Olayın akabinde hemen Kahramanmaraş Valiliği sivil savunma ekipleri, askeri birlikler ve 2 adet gece görüş sistemi olan skorsky helikopteri arama kurtarma faaliyetlerine başladı. Ayrıca bir kaza ambulans uçağı da arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Şu ana kadar henüz kazazedelerle ilgili bir bilgiye ulaşılamadı. Çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Başta sayın Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, bakanlığımızın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü herkes Başbakanlıkta oluşturulan kriz merkezi marifetiyle olayı anı anına takip ediyor. Biz de burada gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ümit ederim ki kazazedelere kısa zamanda ulaşırız.''

Yıldırım daha sonra BBP Erzincan İl Başkanlığı'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.


23:06- Düşen helikopterin havadan aranması çalışmaları durduruldu

ANKARA(CİHAN)- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinin aranması çalışmalarının hava muhalefeti nedeniyle durdurulduğu öğrenildi.

İçerisinde 6 kişi bulunan helikopterin bulunması amacıyla başlatılan arama çalışmalarının havadan devam işlemleri, hava muhalefeti nedeniyle durduruldu. Ancak kara ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği bildirildi.


22:55- TOPÇU: "ENKAZ BÖLGESİNDEN CEP TELEFONU SİNYALİ ALINDI"

ANKARA (İHA) - BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, düşen helikopterin enkazına ulaşılamadığını fakat enkaz bölgesinde cep telefonu sinyali alındığını söyledi.


22:55- DÜŞEN HELİKOPTERİN ENKAZINA ULAŞILAMADIĞI BİLDİRİLDİ

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş'ta düşen, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazına ulaşıldığı bilgisi, enkaza ulaşılamadığı şeklinde düzeltildi.

112 Acil Servis, helikopterin enkazına, Göksun ilçesi Sisne köyü yakınlarında ulaşıldığını anos ederek, kurtarma ekiplerinden destek istemişti. Ancak bir süre sonra tekrar telsiz anonsuyla verilen bilgi düzeltildi ve enkaza ulaşılamadığı belirtildi.

22:39- - TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: BELİRLEDİĞİMİZ KOORDİNATLAR 20 KM ÇAPINDA

İSTANBUL (İHA) - Merkezi Ankara'da bulunan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişiyi taşıyan helikopterin enkazının koordinatlarını belirlediklerini ve bu koordinatları kurtarma ekiplerine ilettiklerini belirtti. İHA'ya açıklama yapan Telekomünikasyon yetkilisi, helikopterin Göksun ilçesi yakınlarındaki Hacıömerli, Boyun ve Muratlı köyleri arasındaki 20 kilometre çapında bir alana düştüğünü belirlediklerini söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen görevli, kazadan sonra olay yerinde görüşme yapılan iki telefonun da İHA muhabiri İsmail Güneş tarafından kullanıldığını belirterek, "İHA muhabiri İsmail Güneş her iki telefonu da kullanmış. Diğer yolculardan sadece Mustafa İstektepe'nin telefonu kısa bir süre açık kaldı, daha sonra ise sinya kesildi" diye konuştu. Telekomünikasyon yetkilisi, İHA muhabiri İsmail Güneş'in yaptığı telefon görüşmesinin Çardak kasabasının 4 km kuzeyinde bulunan Tüllüce baz istasyonundan sinyal aldığını belirlediklerini söyleyerek, bölgenin kırsal kesim olması nedeniyle baz istasyonunun 20 kilometrekarelik alanı kapsadığını, enkazın bu alanda olduğunu ve kesin yerini tespit etmenin çok zor olduğunu vurguladı.


22:36- Cumhurbaşkanı Gül: "Henüz olay yerine ulaşılamadı"

ANKARA(CİHAN)- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü bölgeye henüz ulaşılamadığını söyledi.

Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda soruları cevaplayan Abdullah Gül, Türkiye'nin önemli bir siyasetçisi olarak nitelendirdiği Yazıcıoğlu'nun aynı zamanda yakın arkadaşı olduğunu ifade etti. Kaza haberini aldığında çok üzüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, olay yerine ulaşmak için herkesin büyük çaba gösterdiğini dile getirdi.

22:24 Aramalar Kızılcık Yaylasında yoğunlaştı

AA - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmaları, Göksun ilçesinin Kızılcık Yaylasında yoğunlaştı.

Enkazın Andırın ilçesine bağlı Geben beldesinde olabileceği bilgisiyle bölgeye yöneltilen ekipler burada yapılan aramalardan sonuç alamayınca Çardak bölgesine çekildi.

Bu arada, Çardak Kızılcık Yaylasından sinyal alındığı bilgisi üzerine ekiplerin önemli bir bölümü bu yaylaya sevk edildi. Kızılcık Yaylasındaki aramalar yoğun kar yağışı altında sürdürülüyor.

22:12- Yıldırım: Cep telefonlarından sinyal alınıyor

AA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının bulunması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, "Kaptan ve yolcuların cep telefonlarından sinyal alınıyor. Sinyaller en yakın baz istasyonlarına göre GPS'e giriliyor ve koordinat belirleme çalışmaları yapılıyor" dedi.

Tipi ve ağır hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları sırasında zaman zaman sıkıntıların yaşandığını dile getiren Bakan Yıldırım, "250 asker, civardaki köylüler, havadan helikopterler ve bir uçak, arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yapılabilecek ne varsa devletin tüm imkanları kullanılarak yapılıyor" diye konuştu.Kaza hakkında bilgi de veren Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: "BBP Genel Başkanı ve beraberindekileri Kahramanmaraş'tan saat 14.35'te alan Bell tipi helikopter Kayseri'de yakıt ikmali yaptıktan sonra Yozgat Yerköy istikametine uçmak için havalanıyor. Daha sonra 15.55 civarında acil servise düşen bir sinyal ile helikopterin düştüğü bilgisi geldi. Helikopterin düştüğü mevki Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarındaki Berit Dağı. Oradaki köylerin yakınında bir yer. Olayın akabinde hemen Kahramanmaraş Valiliği sivil savunma ekipleri, askeri birlikler ve 2 adet gece görüş sistemi olan skorsky helikopteri arama kurtarma faaliyetlerine başladı. Ayrıca bir kaza ambulans uçağı da arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Şu ana kadar henüz kazazedelerle ilgili bir bilgiye ulaşılamadı."


21:51- İÇİŞLERİ BAKANI VE EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ KAZA MAHALLİNE GİDİYOR

ANKARA (İHA) - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin içinde bulunduğu helikopterin düşmesi üzerine İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket etti


21:44- BBP'den partililere itidal çağrısı

(CİHAN)- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili olarak kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesini istedi. Yazıcıoğlu'nun sağ olduğuna yönelik söylentiler üzerine sevinç gösterilerinin yapılmasının ardından BBP Genel Merkezi'nde kameraların karşısına geçen Topçu, "Koordinatları tespit edilen bölgede hava şartlarından dolayı helikopter enkazına ve yaralılara ulaşılamadı." dedi.

Asker ve sivillerden oluşan 500'ü aşkın kişinin araziyi sürekli olarak taradığını belirten Yalçın Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuyu bizzat takip ettiğini vurguladı. "Elden gelen her şey yapıldı ve yapılmaya devam ediyor" diyen Topçu, partililere itidal çağrısı yaptı. BBP Genel Sekreteri Topçu, "Genel başkanımız 40 senelik millete hizmet hayatında kadere tam teslim olmuş bir şahsiyettir. Onu sevenler de o şekilde hareket edecek." dedi.

Teşkilatlardan duyma yöntemlerle basına bilgi verip bilgi kirliliğine sebep olmamalarını rica eden Yalçiın Topçu, "Allah'ın izne ve yardımıyla bu krizi aşacağız. Genel başkanımız ve yanındaki yaralılar sağ salim kurtulacaklar inşallah. Biz de millet olarak dua edeceğiz." dedi.


21:19 Aramalar Geben Beldesi'nde de yapılacak

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazının aranması çalışmaları sürüyor. Enkazın arama çalışmalarına katılan ekipler, Tüllüce mevkisi ile Sinse Köyü arasındaki çalışmalarında helikopterin enkazına şu ana kadar ulaşamadı.

Bu arada, helikopterin Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Geben beldesi yakınlarına düşmüş olabileceği ihtimali üzerine bu bölgede de arama yapılmasına karar verildi. Bunun üzerine arama çalışmalarına katılan ekiplerin bir bölümü, Geben bölgesine kaydırıldı. Havanın kararması ve yoğun sis nedeniyle arama çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.Arama çalışmalarında paletli ambulanslar da kullanılırken, havadan yapılan çalışmalar hava muhalefeti nedeniyle durduruldu. Havanın yağmurlu olması ve soğuğun kendisini hissettirmesi de çalışmaları olumsuz yönde etkiliyor.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, BBP'liler Sivil savunma ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, BOTAŞ'a bağlı ekipler zor şartlara rağmen arama çalışmalarına devam ediyor.


20:56 Yazıcıoğlu'nun annesinin evinde büyük üzüntü

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopterin iniş sırasında düştüğü haberi Sivas'ta yaşayan ailesini üzüntüye boğdu.

Oğlu Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolculuk yaptığı helikopterin düştüğü haberini kızı Naciye Soysal'ın evinde, televizyondan duyduğu öğrenilen anne Fidan Yazıcıoğlu'nun gözyaşlarına tutamadığı belirtildi. Olayın üzüntüsünü yaşayan anne Yazıcıoğlu'nun, en son dün görüştüğü oğlunun bu olaydan sağ salim kurtulmasını dilediği öğrenildi. Kızı Naciye Soysal ile diğer oğlu Yusuf Yazıcıoğlu'nun evine gittiği belirtilen annenin, olayın üzüntüsünü yaşadığı bildirildi. Yazıcıoğlu'nun memleketi Şarkışla'da yaşayan kız kardeşi Maviş Ocak'ın da olayın ardından Sivas'a geldiği ve şu anda annesi Fidan, kardeşi Naciye Soysal ve diğer akrabaları ile ağabeyi Yusuf Yazıcığlu'nun evinde olduğu kaydedildi.

AA muhabirinin telefonda görüştüğü BBP liderinin yeğeni Süleyman Soysal, annesi ve diğer akrabalarının gözyaşları içerisinde televizyonları izlediğini, tüm aile fertlerinin dayısı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerden ?hayırlı haberler? beklediğini ifade etti. Süleyman Soysal, dayısı Yusuf Yazıcıoğlu'nun da Kahramanmaraş'a gitmek üzere yola çıktığını sözlerine ekledi.


20:10 Aramalar Sisne Köyü mevkiine yöneldi

Ömer Kösebalaban bildiriyor - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmaları sürüyor.

Enkazın Tüllüce mevkisinde olabileceği yolundaki istihbarat üzerine burada yoğunlaştırılan aramalarda enkaza rastlanmadı.

Bunun üzerine aramaların Sisli Köyü mevkisinde sürdürülmesine karar verildi.

Arama çalışmalarına katılan ekiplerin Sisli Köyü mevkisindeki çalışmaları sürüyor.


ARAMALAR, 3000 RAKIMLI BÖLGEDE SÜRÜYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düştüğü Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarındaki Berit Dağları'nda enkaz arama çalışmaları sürüyor.

Aynı zamanda Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi olan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ile Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır da Berit Dağları'ndaki çalışmalara bizzat katılıyor.

Helikopterin Toros Dağları'nın son uzantısı olan Berit Dağları'nın 3000 rakımlı bölgesine düştüğü belirlendi, ancak nokta olarak yerinin belirlenmesi çalışmaları sürüyor.

Arama çalışmalarına emniyet güçleri, askeri personel, sivil savunma ekipleri, korucular, partililer ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 500 kişi katılıyor.

Bu arada, havanın kararması üzerine Göksun ilçesinden getirtilen yaklaşık 200 adet el feneri de çalışmalara katılanlara dağıtıldı.

Bölgede havanın soğuk olmasının ve don yaşanmasının çalışmaları güçleştirdiği bildirildi.

BBP lideri Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopterin düştüğü nokta Göksun'a bağlı Berit dağları olarak belirtilirken 2 Milletvekili de arama ekibinde.



BBP LİDERİ MUHSİN YAZICIOĞLU'NU TAŞIYAN HELİKOPTERİN ENKAZI GÖKSUN BERİT DAĞLARINDA ARANIYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında Berit Dağları'na düştüğü, enkazı arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Arama çalışmalarına katılanlar Göksun'a bağlı Hacıömerli köyünde toplandı. Çok sayıda partili, emniyet güçleri ile askeri personelin katıldığı arama çalışmalarını, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat ile BPP yetkilileri Hacıömerli köyünde takip ediyor.

Enkazın tam yerinin belirlenememesi üzerine Hacıömerli köyünde toplananlara son olarak, enkazın Berit Dağları Tüllüce Tepe mevkisinde olduğu bilgisi geldi.

Bunun üzerine arama çalışmalarına katılanlar gruplar halinde Tüllüce Tepe mevkisine yöneldiler.

Bu arada, dağlık bölgenin karlı ve havanın soğuk olduğu bildirildi.

BBP'DEN YAPILAN AÇIKLAMA: BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARLIĞINCA KURULAN ACİL DURUM YÖNETİMİ OLAYI TAKİBE ALDI

Büyük Birlik Partisi'nde düzenlenen basın toplantısında şu açıklamalar yapıldı: Kadere iman etmiş kişileriz, Maraş'ın Beril dağları diye nitelendirilen bir bölgede düştü, alınan sinyallerle yer tespit edildi. Cumhurbaşkanı yurt dışı ziyareti öncesi son ana kadar gelişmeleri takip etti. Cumhurbaşkanlığı birimleri olayı takip ediyor.

Şu anda helikopterin düştüğü yer genel manada tespit edilmiş. Gece görüş özelliği olan helikopter CASA uçağı ve 250 kişilik bir ekip arama yapıyor. Ulaşıldığı an bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Herkesten dua bekliyoruz. Devlet şu anda Başbakanlık, Genelkurmay olarak tüm birimleri ile olayın üzerinde. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

Şu anda Başbakanlık Kriz masası oluşturdu ve Başbakanlık Müsteşarı başkanlığında çalışmalar yürütülüyor.

BAŞBAKANLIK ACİL DURUM YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NCE BÖLGEYE GECE HELİKOPTER VE BİR UÇAK GÖNDERİLDİ

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce, kazanın olduğu bölgeye öncekilere ek olarak bir gece görüşlü helikopter ile bir uçak gönderildiği bildirildi.

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

''Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim gezileri sırasında kullanmakta olduğu bir helikopterle Kahramanmaraş ili Çağlayancerit ilçesinden hareket ettikten sonra düştüğü haberi alınmıştır. Derhal koordinatlar tespit edilmiştir.

Sivil Savunma Arama ve Kurtarma birliği, Jandarma birliği ve köy korucularından oluşan arama kurtarma birlikleri karadan olmak üzere Genelkurmay Başkanlığınca gece görüş kabiliyetli bir helikopteri, Sağlık Bakanlığının ambulans helikopteri, Emniyet Genel Müdürlüğünün bir helikopteri olay mahalline sevk edilmiştir.

Bunlara ek olarak bir gece görüşlü helikopter ile bir adet uçak da bölgeye intikal ettirilmiştir.

Konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Jandarma yetkilileri, Göksun-Çardak arasında asker, korucu ve vatandaşlar arama yapıyor. Helikoptere ulaşılamadı, bölgede fırtına başladı.

Ekiplerin yoğun kar ve fırtna nedeniyle bölgeye ulaşmakta zorluk çektiği belirtiliyor.

Arama için Diyarbakır'dan askeri uçak havalandı.

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE, SİVİL HELİKOPTERLERİN YERİNE, ASKERİ HELİKOPTERLERİN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA DEVAM ETTİĞİ BİLDİRİLDİ

Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken düşen ve içinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düştüğü bölgeyde olumsuz hava koşulları nedeniyle sivil helikopterlerin yerine, askeri helikopterlerin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

AA muhabirinin Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasında Hacı Ömerli Köyü mevkisinde düştüğü belirlenen helikoptere ulaşılması için sürdürülen çalışmalar, hava koşulları ve arazi şartları nedeniyle olumsuz etkileniyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle sivil helikopterlerin yerine, donanımlı askeri helikopterlerin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı Kahramanmaraş'tan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin olay yerine sevk edildiğini bildirdi.

GÖKSUN DEVLET HASTANESİ YETKİLİLERİ: BİZ TEYAKKUZ HALİNDE BEKLİYORUZ

Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken düşen ve içinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikoptere ulaşılamadığı bildirildi.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Devlet Hastanesi yetkilileri, ''Helikopter kazasında yaralanan BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve helikopterdeki diğer kişilere ulaşılıp ulaşılmadığı konusunda net bir bilgimiz yok. Ancak yaralıların hastanemize getirilmesi ihtimaline karşılık, bütün hazırlıkları yaptık ve teyakkuz halinde bekliyoruz'' dediler.

Hastane yetkilileri, partililerin, Yazıcıoğlu ve helikopterdeki diğer kişilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi almak için telefonla sürekli arandıklarını da kaydetti.

TBMM BAŞKANVEKİLİ PAKDİL: ARAMA ÇALIŞMALARI HALA DEVAM EDİYOR

TBMM Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Hacıömerli köyünde bulunan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Malatya, ve Adana'dan gece görüşü olan helikopterlerin olay yerine intikal ettirildiğini söyledi.

Pakdil, ''Arama çalışmaları hala devam ediyor. Umarım, helikopterde bulunan herkesin sağlık durumu iyidir'' diye konuştu.

ÖKKEŞ ŞENDİLLER: YAZICIOĞLU HAYATTA

BBP Genel Başkanı Muhsin durumunun ağır olduğu ve hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor. Ökkeş Şendiller Yazıcıoğlu'nun hayatta olduğunu duyurdu.


İHA'NIN, MUHABİRİ İLE YAPTIĞI GÖRÜŞME

Kazada haber takibi için helikopterde bulunan İHA muhabiri İsmail Güneş yaralandı. Güneş'le kurulan telefon bağlantısında kendisinin de ağır yaralı olduğu öğrenildi.

Helikopkerin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıdığı belirtiliyor. İHA muhabiri İsmail Güneş helikopterde bulunan kendisi hariç herkesin öldüğünü bildirdi.

İsmail Güneş yaşadığı dehşeti ağır yaralı olduğu halde şöyle anlattı:

iha.com.tr: İsmail neredesiniz?

İsmail Güneş: Maraş yakınlarındayız

iha.com.tr: Durumun nasıl?

İsmail Güneş: Ayağım kırık, kanamam var. Helikopterde benim haricimde 6 kişi vardı.

iha.com.tr: Kazada ölen var mı?

İsmail Güneş: Ben hariç herkes öldü

Muhabir İsmail Güneş ile irtibat kurulan telefon aracılığıyla helikopterin yerini belirlenmeya çalışılıyor.


Kaza bölgesine iki helikopter gönderildi

AA - BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin Yozgat Yerköy yakınlarında düşmesinin ardından Ankara'dan bölgeye iki helikopter gönderildi.

Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu Esas Holding'e ait özel helikopter, Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken Yerköy yakınlarında düştü. Kazada, adının "Kaya" olduğu belirtilen pilotun yanı sıra 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kazanın ardından Sağlık Bakanlığına ait bir ambulans helikopter ile Emniyet Genel Müdürlüğüne ait arama-kurtarma helikopteri Ankara'dan bölgeye gönderildi.


Özel Kalem Müdürü: Yazıcıoğlu'nun sağlık durumu iyi

AA - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Okan Köksal, Yazıcıoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

BBP Genel Merkezi'nde bulunan Köksal, Yazıcıoğlu ile telefonla görüştüğünü, görüşmede Yazıcıoğlu'nun "Yaralıyım. Bilginiz olsun. Helikopterimiz düştü" dediğini söyledi.

Yetkililere haber verdiklerini belirten Köksal, "Biz de sonuca ulaşmak için kendi imkanlarımızı kullanıyoruz" dedi.


BBP Genel Sekreteri: Yazıcıoğlu'nun durumu iyi

AA BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, yaptığı açıklamada, Kayseri Valisi ile görüştüklerini ve Yazıcıoğlu'nun ambulansla hastaneye kaldırıldığını, durumunun iyi olduğunu söyledi.

Topçu, helikopterdekilerin hepsinin yaralı olduğunu belirtti.


AA Valisi: Yazıcıoğlu'nun şuuru açık

Kayseri - Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na ulaşıldığını bildirdi.

Bilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bana gelen bilgilere göre, kurtarma ekipleri olay yerine ulaştı. Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık. Arkadaşlar kendisini hastaneye ulaştıracaklar. Henüz hastaneye kaldırılmadı" dedi.


Erdoğan: Helikoptere henüz ulaşılamadı

AA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin seçim kampanyası esnasında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde dağlık bir arazide düştüğünü anımsatarak, "Henüz ulaşılamadı fakat 5 yaralı olduğu söyleniyor. Ben kendilerine Allah'tan şifalar diliyorum" dedi.

Erdoğan, Tokat'ta Cumhuriyet meydanında düzenlenen mitingde konuşmasını yarıda keserek BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun helikopterinin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düştüğünü bildirdi.

Başbakan Erdoğan, "henüz olay yerine ulaşılamadığını fakat 5 yaralı bulunduğunun söylendiğini" belirterek, "Ben kendilerine Allah'tan şifalar diliyorum. Rabbim inşallah daha beterinden korusun. Daha farklı olumsuz bir haber inşallah oradan bize gelmez" dedi.


''İLK DEFA HELİKOPTERLE MİTİNG YAPTIK''

Yazıcıoğlu, bugün Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada, Hazineden yardım almadan seçim çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederken, ilk kez helikopter kiralayarak miting yaptıklarını söylemişti.

Çağlayancerit Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Yazıcıoğlu, şu açıklamada bulunmuştu: ''Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz. Seçimlerde iddialıyız. 29 Marttaki seçimlerde Türkiye'nin her yerinde küçük, büyük, belediyeler kazancağız. Seçimde doğru olanı yapın. Sizi birbirinizin yüzüne bakamayacak duruma düşürecek iş yapmayın.''

Yazıcıoğlu, mitingin ardından Yozgat'ın Yerköy ilçesine gitmek üzere helikopterle Çağlayancerit'ten ayrılmıştı.

İKİ KEZ TRAFİK KAZASI YAPMIŞTI

7 Haziran 2008 yılında karayoluyla İstanbul'dan Ankara'ya giden Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu otomobil Bolu tünelinde kaza yapmıştı. Yazıcıoğlu kazayı hafif sıyrıklarla atlatmıştı. Kazada, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin bulunduğu otomobil hasar görmüştü.

Sivas'ın Suşehri ve Akıncılar ilçesinde 25 Ağustos 2007 tarihinde çeşitli faaliyetlere katılan Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde olduğu makam otomobili, D-100 karayolunun Akıncılar kavşağında traktörle çarpışmıştı.

Çarpışmanın etkisiyle Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu otomobilde maddi hasar meydana gelmişti. Muhsin Yazıcıoğlu kazanın ardından başka bir araçla Ankara'ya gitmişti.

EŞİ DE KAZA GEÇİRMİŞTİ

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun yönetimindeki otomobil, Ankara'dan Sivas'a giderken 13 Mayıs 2007 tarihinde, E-88 karayolunun 22. kilometresinde yoldan çıkmıştı.

Otomobilin şarampole inmesi nedeniyle Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte otomobilde bulunan baldızı Vesile Tekcan e yakını Nilgün Yılmazer, hafif yaralanmıştı. Yaralılar, Yozgat Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber