Kısırlık tedavisi için gitti öldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, kısırlık tedavisi gören 33 yaşındaki ev hanımı Songül A., rahim ağzı kanallarındaki daralmanın giderilmesi için girdiği ameliyat sırasında hayatını kaybetti.

Kısırlık tedavisi gören ve rahim ağzı kanallarındaki daralmanın giderilmesi için Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan Songül A., ameliyat sırasında hayatını kaybetti.

EŞİ HASTANEYİ SUÇLADI

Eşinin ölümünde ihmal olduğunu iddia eden ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Kadir A. (35) hastaneden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine savcılığın talimatıyla Adli Tıp Kurumu'nda Songül A.'nın cesedine otopsi yapılacağı öğrenildi.

Çocuk sahibi olabilmek için eşini hastaneye yatırdığını belirten Kadir A., "Eşim mutlu bir şekilde hastaneye gitmişti. Müjdeli haber beklerken cenazesini aldık. Eşimin ölümünde ihmal var. Sorumlular cezasını çekecek" dedi. Üç yıl önce evlendiklerini ve çocukları olmadığı için eşinin tedaviye başladığını belirten Kadir A., şöyle konuştu: "Tek hayalimiz çocuk sahibi olmaktı.Geçen Pazartesi günü yapılan tahlillerde kısır olmadığı sadece rahim kanallarında daralma olduğu ve basit bir ameliyatla bunun tedavi edilebileceği söylendi. Biz de ameliyat olması için hazırlıkları tamamladık ve eşimi hastaneye yatırdık."

Eşinin ameliyat masasında öldüğünü belirten Kadir A., eşine bayıltmak için narkoz verildiğini, çenesinin kilitlendiğini, soluksuz kaldığını, nefes borusunu açmak için de boğazının kesildiğini iddia etti. Kadir A., eşinin ihmal ve beceriksizlik nedeniyle öldüğünü söyledi.

Songül A.'ın, otopsinin ardından Eskiizmir Hicret Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Uzundere Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Ege Doğumevi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabipliği'nden, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada şöyle denildi: "Ege Doğumevi Eğitim ve Araştırma Hastanemize kısırlık tanısı ile başvuran ve Histeroskopi yapılmak üzere 24.03.2009 tarihinde saat 08:45'te ameliyathaneye alınan "Songül A." isimli hastamızın daha önce yapılan anestezi konsültasyonunda, boyun kısalığı tespit edildiğinden dikkatli olunması not düşülmüş olup, anestezi esnasında bu bilgi dikkate alınmış ancak entübasyon (tüp takılması) işlemi buna rağmen yapılamamıştır."

Yazılı açıklamada ayrıca, "hastada, laringeal ve yaygın trekeal spazm gelişmesi üzerine gerekli tıbbi müdahale yapıldığı ve mükerrer entübasyonlar" denendiği belirtildi.

Yazılı açıklamada şöyle denildi: "Solunum yollarında ani gelişen spazm nedeniyle hasta maske yoluyla rahat havalandırılamamış, siyanoz ve bradikardi gelişmesi üzerine acil trakeostomi açılmıştır. Tüm müdahalelere rağmen kardiak arrest (kalp durması) gelişen hastada yeniden canlandırma işlemine devam edilmiş ve 112 ambulansı ile anestezi ekibi nezaretinde nakledilmek suretiyle Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Yoğun Bakımı'na yatırılmıştır. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hastamız Songül Aydın yaşamını yitirmiştir. Ayrıca konu Sağlık Müdürlüğümüz tarafından da incelenmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber