5 kişinin cenazesi Kahramanmaraş'ta, İHA muhabiri kayıp!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2009 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enkaz bölgesinde hava şartları olumsuz. Arama kurtarma ekipleri enkazı dağdan indirmek için çabalıyor. BBP genel merkezinde ve Sivas'ta endişeli ve hüzünlü bekleyiş sürüyor. Türkiye kaybettiği alperenine ağlıyor. Konuyla ilgili tüm gelişmeler, konuşulanlar burada...

Hürriyet -MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, morgtaki kimlik tespitlerinin tamamlandığını bulunamayan cenazenin İsmail Güneş' e ait olduğunun anlaşıldığını bildirdi. İHA muhabiri Güneş, helikopter düştükten sonra 112'yi aramış ve ayağının kırık olduğunu söylemişti.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nden çarşamba günü Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne giderken Göksun İlçesi sınırları içindeki Keş Dağı'nda düşen helikopterde bulunan 6 kişiden 5'inin cenazesi enkazdan alınarak Kahramanmaraş'a getirildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopter enkazında 5 kişinin cenazesinin bulunduğunu bir kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından MHP'li vekil Paksoy, bulunan cenazeler arasında İsmail Güneş'in olmadığını söyledi. Güneş, büyük ihtimalle telefon şarjı bitttikten sonra ayağı kırık olmasına rağmen helikopterden ayrılmış ve yardım aramaya çalıştı. Güneş'in sağ olup olmadığı bilinmiyor, izine rastlanamadı. 2 metre karla kaplı alanda aramalar devam ediyor.


Bakan Atalay: 5 kişinin cenazesi Kahramanmaraş'ta, 1 kişi hâlâ aranıyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopter kazasına ilişin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde basın toplantısı düzenledi.

Bakan Atalay toplantıda, kazanın ardından 1 kişinin hala arandığını ve 5 kişinin cenazesinin Kahramanmaraş'ta olduğunu bildirdi.


Cenazelere Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde otopsi yapılacak

Kahramanmaraş - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin cenazeleri Skorsky helikopterlerle Kahramanmaraş'a getirildi.

Kızılöz köyünden kalkan Skorsky helikopterler, enkaz bölgesinden aldıkları cenazeleri, Kahramanmaraş 5. Mekanize Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Kışlası'na indirdi.

Burada bekleyen ambulanslara konulan cenazeler, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna götürülecek. Hastane morgunda bekleyen Kahramanmaraş Cumhuriyet Savclığı ekipleri, burada cenazelere otopsi yapacak.

Bu arada, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevre illerden de takviye alan Emniyet Müdürlüğü, Hastane Caddesi'ni de trafiğe kapattı.


Cenazeler helikopterle Kahramanmaraş'a götürüldü

Göksun - BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun aralarında bulunduğu 5 cenaze, helikopterle Kızılöz köyünden Kahramanmaraş'a götürüldü.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşırken Döngel köyü yakınlarında bulunan Kanlıçukur mevkisine düşen helikopterin enkazına ulaşan ekipler, burada bulunan 5 cesedi Kızılöz köyüne getirdi.

Askeri yetkililer, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu cenazeleri, burada kimlik tespiti için yakınlarına gösterdi. Yazıcıoğlu'nun cenazesinin kimlik tespitini ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu yaptı.

Yapılan kimlik tespitinin ardından 5 cenazenin taşındığı helikopter, Kahramanmaraş'a gitmek üzere Kızılöz köyünden ayrıldı.

Bu arada, cenazeleri taşıyan helikopterin köye indiği sırada, Yazıcıoğlu'nun da cesedinin geldiğini öğrenen akrabaları ve partililer helikoptere ulaşmaya çalıştı. Helikopterin olduğu bölgeyi güvenlik çemberine alan askerle yakınları ve partililer arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yazıcıoğlu'nun bazı yakınlarının sinir krizi geçirdiği görüldü.

Öte yandan, Kızılöz köyünde bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıklama yapacağı öğrenildi.


12:21 -Enkaza ulaşmaya çalışan helikopter zorunlu iniş yaptı

Göksun - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazına ulaşmaya çalışan skorsky tipi helikopter zorunlu iniş yaptı.

Kızılöz'den kalkan skorsky tipi askeri helikopter, kötü hava şartları nedeniyle enkazın bulunduğu bölgeye giderken zorunlu iniş yaparak, kara saplandı. Helikopterde bulunan iki pilotun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

11:45 - ENKAZ BÖLGESİNDE YOL AÇMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi taşıyan helikopterin enkazın bulunduğu noktaya yakın bir yere kadar servis yolu açılması için iş makineleriyle çalışma başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kızılöz köyünde karargah kuran askeri ekipler, sivil savunma ekipleri, Kızılay, AKUT ve köy korucuları enkazdaki cenazelerin nakledilmesi için yoğun çaba harcıyor. Bölgede kar yağışı ise aralıklarla sürüyor.

İl Özel İdaresinden gönderilen 3 adet paletli dozer ile 2 greyder, Kızılöz köyü ile enkazın bulunduğu noktaya yakın bir yere kadar 5 kilometrelik bir servis yolu açmak için çalışma başlattı.

Bu arada, Ulaştırma Bakanlığından gönderilen kaza kırım ekibi, Göksun ilçesine geldi. Ekibin buradan arazi araçlarıyla Kızılöz köyüne gönderileceği bildirildi.

BAKAN ATALAY HELİKOPTERLE HAVADAN İNCELEME YAPTI

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığına ait skorsky helikopterle Kızılöz köyünden ayrılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ile Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, enkaz bölgesinde havadan inceleme yaptıktan sonra yeniden köye döndü.

TBMM Başkanvekili Pakdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enkazın üzerinde helikopterle iki tur attıklarını, yoğun kar yağışı nedeniyle aşağıya inemediklerini bildirdi. Pakdil, 200 kişilik arama kurtarma ekibinin de enkaza ulaştığını ve çalışma yaptığını gördüklerini söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ile kızı Firuze de Kızılöz köyünde bekleyişini sürdürüyor.

Kızılay ekibi ise bölgede çalışma yapan ekiplere, kumanya dağıtımına başladı.

11:09 - BAKAN ATALAY, ENKAZIN BULUNDUĞU ALANA HAREKET ETTİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunduğu alana helikopterle hareket etti.

Genelkurmay Başkanlığına ait 2 adet skorsky helikopter bu sabah saatlerinde Kızılöz köyüne geldi. Kar ve tipiye rağmen köye ulaşan helikopter, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ile Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır'ı kar yağışının durması üzerine enkaz bölgesine götürmek üzere havalandı.

Bakan Atalay ve beraberindekilerin Döngel köyü yakınlarındaki Kanlıçukur mevkisinde bulunan helikopterin enkazını havadan inceleyeceği öğrenildi.

Bu arada, BBP'li 10 gönüllü ile BOTAŞ görevlisi 15 kişi de Kanlıçukur'da bulunan enkaza doğru yaya olarak Kızılöz köyünden hareket etti.

10:48 - HELİKOPTER KAZASI: 3 kaza kırım uzmanı bölgede

Ulaştırma Bakanlığı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter kazasıyla ilgili araştırma yapmak üzere 3 kaza kırım uzmanını bölgeye gönderdi.

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce oluşturulan 3 kişilik kaza kırım uzmanı, helikopter kazasının ardından Adana üzerinden Kahramanmaraş'a gönderildi. Şu anda Kahramanmaraş'ta bulunan ekibin, kaza bölgesine ulaşmasının ardından çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

Kaza kırım uzmanları, olay yerindeki araştırmalarından sonra helikopterin düşüş nedenine ilişkin tespitlerde bulunacak. Uzmanlar, elde edilecek bulguları, rapora dönüştürdükten sonra Ulaştırma Bakanlığına sunacak. 09:00; 100'Ü ASKER 200 KİŞİ CESETLERİ ALMAYA GİTTİ

Kızılöz Köyü'nde çalışmaları koordine eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, enkazın bulunduğu 15 kilometre uzaklıktaki bölgeye başlarında 1 binbaşı olmak üzere 100'ü asker 200 kişinin cesetleri almak üzere bölgeye yaya olarak gittiğini açıkladı. Ancak hava koşulları cenazeleri almaya gidenlere izin vermiyor.

BEŞİR ATALAY'DA DAĞA ÇIKTI

Bakan Atalay da enkazın bulunduğu bölgeye gitmek üzere yola çıktı ve araçların gidebileceği en son noktaya kadar gitti. Sonra da yaya olarak bir süre devam etti. Askeri yetkililerin uyarısı ve zor hava koşulları nedeniyle Bakan Atalay daha ileriye gidemedi.

08:41: Enkazın bulunduğu bölgede kar yağışı devam ediyor

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunduğu bölgede kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşırken Döngel köyü yakınlarında bulunan Kanlıçukur mevkisine düşen helikopterin enkazında bulunan cenazeler henüz aşağıya indirilemedi. Bölgedeki ekipler, etkili olan soğuk, kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmalarını zor koşullar altında yürütüyor.

Cenazeleri almak için bölgeye giden asker ve sivil savunma birliklerinin bulunduğu 200 kişilik ekip ise henüz dönmedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer, kızı Firuze ve öteki yetkililerin Kızılöz köyündeki bekleyişleri devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber