Siyasiler oylarını nerede kullandı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2009 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15:13 -Karayalçın ve Yavaş oyunu kullandı

Ankara - CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın Çankaya'da, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş da Aydınlıkevler Ticaret ve Meslek Lisesi'nde oyunu kullandı.

Çankaya Lisesi'ndeki 1108 numaralı sandıkta oy kullanan Karayalçın, zarfı sandığa atacağı sırada gazetecilerin görüntü alması sırada poz vererek, espriler yaptı. Karayalçın ile birlikte eşi Neşe, oğlu Alp ve gelini Ebru da oy kullandı.

Murat Karayalçın, okul çıkışında, gazetecilerin seçime ilişkin soruları üzerine yaptığı açıklamada, "Herkes için, Ankara için ve Türkiye için seçimlerin hayırlı olmasını" diledi.

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Aydınlıkevler Ticaret ve Meslek Lisesi'nde oyunu kullandı.

Yavaş, eşi Nusren Yavaş, kızları Armağan ve Çağlayan Yavaş ile kayıtlı olduğu 2292 numaralı sandığa geldi.

Mansur Yavaş, burada yaklaşık yarım saat sıra bekledi. Sıranın gelmesinin ardından önce Nusren Yavaş oy kullandı. Eşinin oy kullanma işleminin uzun sürmesi üzerine Yavaş, "Uzun sürdü, karar veremedi herhalde" diyerek espri yaptı. Daha sonra sandık başına geçen Yavaş, hayırlı olmasını dileyerek oyunu kullandı.


15:05 -Kılıçdaroğlu oyunu Kağıthane'de kullandı

İstanbul - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Kağıthane'de kullandı.

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi ve CHP'li Gürsel Tekin ile geldiği Kağıthane Merkez İlköğretim Okulu'ndaki 1295 numaralı sandıkta oy verme işlemini tamamladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün hava çok güzel. Bir demokrasi şöleni gerçekleşiyor. Yurttaşlarımız güzel bir havada oy kullanıyor. Ben de oyumu kullandım, hayırlı uğurlu olsun diyelim" dedi.


14:53 -Orgeneral Başbuğ oyunu kullandı

Ankara - Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Kuvvet Komutanları oylarını Çankaya İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Orgeneral Başbuğ, saat 14.00'de eşi Sevim Başbuğ ile Çankaya İlköğretim Okulu'na gelerek oyunu 1125 numaralı sandıkta oy verme işlemini tamamladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un okula gelişi sırasında vatandaşlar alkışlayarak, sevgi gösterisinde bulundular. Orgeneral Başbuğ, ayrılırken elini öpen bir çocuğu sevdi.

Bu arada, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu da Çankaya İlköğretim Okulu'nda oy kullandı.


14:34 -Bahçeli oyunu kullandı

Ankara - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

Bahçeli, Anıttepe İlköğretim Okulu'nda 4404 numaralı sandıkta oy verme işlemini tamamladı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, hüzünlü bir ortamda oy verildiğini ifade ederek, "Onun için tekrar milletimizin başı sağ olsun. Seçimlerin milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.


12:32 -Erdoğan, oyunu İstanbul'da kullandı

İstanbul - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu İstanbul'un Üsküdar ilçesinde kullandı.

Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden çıkan Erdoğan, saat 11.35'te eşiyle birlikte oylarını kullanacakları Burhaniye İlköğretim Okulu'na geldi.

Oy kullanmak için sırada bekleyen vatandaşlar tarafından alkışlanan Erdoğan, 2169 numaralı sandığın bulunduğu 4-B sınıfına girdi. Sandık kurulu görevlilerine eşiyle birlikte seçmen kağıdı ve nüfus cüzdanını veren Erdoğan, eşi Emine Erdoğan sandık başında beklerken oy kullanma işlemine geçti.

"Hayırlı olsun" dileğinde bulunan Başbakan Erdoğan, daha sonra oy kullandığına ilişkin imza attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan'ın da oy kullanmasını bekledi.

Erdoğan, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına seçime ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu.

Bir süre okulun bulunduğu sokakta yürüyerek vatandaşlara "Hayırlı olsun" dileğinde bulunan Erdoğan, çocuklarla da "Oyunuzu kullandınız mı" diyerek şakalaştı.


12:26 -CHP Genel Başkanı Baykal, Ankara'da oyunu kullandı

Ankara - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, oyunu Beysukent'teki Ayten Şaban Diri İlköğretim okulunda kullandı.

Baykal, eşi Olcay Baykal ve bu seçimlerde ilk kez oy kullanan torunu Deniz Baykal ile kendi kullandığı otomobille ilköğretim okuluna geldi. Oy kullanmak için sıra beklemek isteyen Baykal'a vatandaşlar öncelik tanıdılar.

Sandık görevlilerine oy kullanacağı 4459 sandıktaki seçmen sayısını soran Baykal, eşi Olcay Baykal ve torunu Deniz'in ardından kabinlere geçerek oy kullandı. Baykal, oyunu atarken hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Gazetecilerin bir değerlendirme yapmasını istemesi üzerine Baykal, "Alınacak sonucun hayırlı olmasını diliyorum. Herkese başarılar dilerim" dedi.

Deniz Baykal, oy verdiği sınıftan ayrılırken, gazetecilerin torunu Deniz'in il kez oy kullandığını hatırlatarak, "torununuz bir sürpriz yapabilir mi" sorusuna, gülümseyerek "Göreceğiz bakalım. Eve gidince soracağım, uygun görürse değerlendirmesini söyler" karşılığını verdi. Baykal, "torununun ilk kez oy kullanması nedeniyle ne hissettiği sorusu üzerine ise "Vatandaş olduğunu hissetti" dedi. Deniz Baykal okuldan ayrılırken gazetecelere de "sizler de mutlaka oyunuzu kullanın" uyarısında bulundu.

Bu arada, Baykal'ın oy kullandığı sandıkta Bağımsız Tunceli milletvekili Kamer Genç, 4457 numaralı sandıkta ise CHP Genel Sekreteri Önder Sav oyunu kullandı.


12:08 -Cumhurbaşkanı Gül ve eşi oyunu kullandı

Ankara - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, seçimlerin ülke için hayırlı olmasına dileyerek, "Türkiye'de daima demokrasinin bu şekilde güzel çalışmasıyla her zaman gurur ve kıvanç duymuşuzdur"

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Dışişleri Konutu'ndan yürüyerek oy kullanacağı Çankaya İlköğretim Okulu'na geldi. Gül çifti, oy kullanmak üzere bekleyen vatandaşlarca alkışlarla karşılandı.

Gül çifti, daha sonra oy kullanacakları 1135 numaralı sandığa geçtiler. Sıraya girmek isteye Abdullah Gül ve eşi, görevliler ve vatandaşların kendilerine öncelik vermesi üzerine oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül, oy verme işleminin ardından gazetecileri yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Demokrasinin en güzel yanlarından birini hep beraber yaşamış oluyoruz. Herkes söyleyeceğini söylüyor. Sonunda yine söz millete kalıyor. Bugün de yine halkı, milletimiz ne derse o muhakkak ki başımızın üstünde olacaktır. Memleketimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun."

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin Danimarka Başbakanı Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği'ne aday gösterildiğini anımsatarak, görüşlerini sorması üzerine şöyle konuştu:

"Benim görüşüm, aynı zamanda Türkiye'nin görüşü... Türkiye'nin bu işlerde tek bir görüşü vardır. NATO önemli bir güvenlik kuruluşudur ve NATO'nun Afganistan başta olmak üzere çok önemli bölgelerde çok ciddi faaliyetleri vardır. Önemli olan bunu en başarıyla yapabilecek bir kişinin olmasıdır."

Gül, gazetecinin "İsim doğru mu?" sorusuna "İsim konusunda bir şey söylemem. Çünkü onlar ayrı değerlendirilir. Ama Türkiye'nin, herhangi bir isme karar verirken bakacağı şey NATO'nun faaliyetlerini en başarılı şekilde nasıl yapar, NATO nasıl başarılı olur buna bakacaktır. Geçen, Brüksel'de de söylediğim bu dur aslında" karşılığını verdi.


12:07 -TBMM Başkanı Toptan oyunu Ankara'da kullandı

Ankara - TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Özel Jale Tezer İlköğretim Okulu'nda oylarını kullandı.

Eşi Saime Toptan ile oyunu kullanmak üzere saat 11.00 sıralarında okula gelen Köksal Toptan, 2044 nolu sandığın görevlilerinin ısrarına rağmen sırada bekleyen vatandaşların önünü geçmeyi kabul etmedi.

Daha sonra sandık görevlilerinin tek tek eline sıkan Toptan, görevlilerin tamamının kadınlardan oluştuğunu görünce "Bayanlar sandığa hakim olmuş" dedi.

Sandık görevlilerinin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili başsağlığı dileklerini kabul eden Toptan, önce eşini oy kullanmasını istedi.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Toptan, "Şu ana kadar gelen bilgilerde herhangi bir hoş olmayan bir olay yok" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, daha sonra okul müdürünün odasına geçerek çay içti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber