Diyarbakır'daki kazılar tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'daki kazılarda kemik parçaları bulundu

Diyarbakır'da bugün düzenlenen kazılarda bazı kemik parçalarının bulunduğu bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Diyarbakır-Hani kara yolu Ziyarettepe mevkisinde bu sabah başlayan kazılar tamamlandı. Kazılarda bulunan kemik parçalarının insana ait olup olmadığı Adli Tıp Kurumunca incelenecek.

İtirafçı Abdulkadir Aygan'ın 1990'lı yıllarda 2 kişinin ölümü ile ilgili iddiaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ziyarettepe mevkisindeki çukur bir alanda bu sabah iş makineleriyle başlatılan kazılara son verildi.

Basın mensuplarının yaklaştırılmadığı ve jandarmanın aldığı geniş güvenlik önlemleri altında yapılan kazılarda bulunan çok sayıda kemik İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Kemiklerin insana ait olup olmadığı Adli Tıp Kurumunun yapacağı incelemeyle belirlenecek.

İtirafçı Abdulkadir Aygan bir süre önce, 1994 yılından Fethi Yıldırım ile 1996 yılında Hakkı Kaya'nın öldürüldükten sonra Karaçalı köyü yakınlarında toprağa gömüldüğünü öne sürmüş, bunun üzerine İHD Diyarbakır Şubesi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmuştu.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla dün Diyarbakır-Silvan kara yolu Karaçalı köyü yakınlarında, bu sabah da Diyarbakır-Hani kara yolu Ziyarettepe mevkisinde kazı çalışmaları yapılmıştı. Karaçalı'daki kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmamıştı.


İtirafçı Abdülkadir Aygan'ın itirafları sonucu 1996 yılında kaçırıldıktan sonra öldürülüp gömüldüğü iddia edilen Hakkı Kaya'nın bulunması için Diyarbakır Hani Karayolu'nun Deveboylu mevkiinde bugün sabah saatlerinde kazı çalışmaları başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber