3 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO'nun 60. Yıl Dönümü Zirvesi dolayısıyla Almanya ve Fransa'yı kapsayan ziyareti için Almanya'ya gidecek.

- Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak.

- İttifak üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları ile dışişleri ve savunma bakanları, üç ayrı çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

- Fransa ve Almanya'nın ev sahipliğinde Strasbourg, Kehl ve Baden-Baden kentlerinde yapılacak zirveye Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de katılıyor.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi için bulunduğu Londra'da, Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde "Küresel Kriz ve Türkiye'nin Rolü" konulu konuşma yapacak.

- Erdoğan, daha sonra Türkiye'ye dönecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Bartın Üniversitesinde düzenlenen Dünya Ormancılık ve Nevruz Bayramı etkinliklerine katılacak.

- Etkinliklerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de bulunacak.

- Toptan, Bartın Valiliğini de ziyaret edecek.

4- Almanya'nın Göç ve Entegrasyondan Sorumlu Bakanı Böhmer'in Ankara'daki temasları.

- Konuk Bakan Maria Böhmer, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile makamlarında, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da, Almanya Federal Parlamentosu Milletvekili Gerd Andres ile bir araya gelecek.

- Bağış, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi ile Radikal Gazetesinin düzenlediği yemeğe katılacak.

6- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk İşlerinden Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Hicran Hüseynova ile Antalya'da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Ortak Komisyon toplantısına katılacak.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Antalya'da, esnaf ve sanatkarların sorunları ve çözüm önerilerinin ele alınacağı "Ortak Akıl Platformuna" katılacak.

8- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "5. Dünya Su Forumu" sonuçlarına ilişkin İstanbul'da değerlendirme toplantısı düzenleyecek.

9- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2009 yılı Mart ayı ve yıllık enflasyon verilerini açıklayacak.

10- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Paris'te BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya gelecek.

11- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın ve Yönetim Kurulu üyelerini TBMM'de kabul edecek.

12- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak.

13- Karadeniz Deniz İş Birliği Görev Grubu (BLACKSEAFOR) Nisan 2009 aktivasyonu kapsamında, Ukrayna Deniz Kuvvetleri koordinesinde Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda basın toplantısı düzenlenecek.

14- Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası'nın 13. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da toplanacak.

15- Seminer... Toplantı... Etkinlik...

- Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) düzenlediği "Milletlerarası Tahkim Semineri" TOBB ETÜ'de yapılacak.

- Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Genel Müdürü Çetin Dönmez, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere İzmir'de basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

- Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu tarafından İzmir'de "Türkiye'de tarım ve gıda: gelişmeler, politikalar ve öneriler" konulu toplantı yapılacak.

- Antalya Emniyet Müdürlüğünce düzenlenecek 2009 turizm sezonu toplantısına, turizmle ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile turizmciler katılacak.

- İzmir, Manisa, Alaşehir, Turgutlu, Salihli Ticaret Borsalarıyla Ege İhracatçı Birlikleri, maksimum ilaç kalıntısı limitleri ve ziraat mühendisi çalıştırılmasıyla ilgili İzmir'de toplantı düzenleyecek.

- İzmir Ekonomi Üniversitesinde, eski AB Komisyonu Başkanı Dr. Jacques Santer, "Türkiye-AB İlişkileri" konulu konferans verecek.

- Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın temelinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 72. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlenecek.

16- Sebze - meyvede bahar havası.

- Hava sıcaklığının 27 dereceye ulaştığı Çukurova'da ürün bollaştı, halde sebze - meyve fiyatları yüzde 30-40 düştü.

- Adana ve Mersin hallerinde domates 60 kuruşa, sivri biber 80 kuruş, bakla 25 kuruş, marul da 40 kuruşa kadar geriledi.

17- Avrupa Güreş Şampiyonası, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta bayanlarda 4 sıklette yapılacak eleme ve final maçlarıyla sürüyor.

18- Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında İstanbul'da Beşiktaş ile Eczacıbaşı Zentiva, Konya'da Konya Ereğli Belediyesi ile Fenerbahçe Acıbadem karşı karşıya gelecek.

19- Beko Basketbol Ligi'nde 25. haftanın ilk maçında Antalya'da Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Fenerbahçe Ülker karşılaşacak.

20- Beşiktaş ile Kayserispor, ligde 28. randevuda.

- İki takım arasında geride kalan maçlarda, Beşiktaş'ın galibiyetlerde 15-6, gol sayısında da 41-26 üstünlüğü bulunuyor.

- İstanbul'daki 13 maçtan 11'ini Beşiktaş kazandı, 2 maç berabere bitti, Kayserispor hiç galibiyet alamadı.

- Beşiktaş, Kayserispor ile yaptığı son 4 lig maçını da kazanamazken, bu karşılaşmalarda rakibine gol dahi atamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber