Dikkat! Obama ziyareti dolaysıyla kapanacak yollar

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Nisan 2009 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA Emniyet Müdürlüğü, ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyaretiyle ilgili geniş trafik ve güvenlik önlemleri aldı. Şehir merkezi üzerinde polis ve askeri uçaklar hariç uçuş yasağı getirildi. Bugün saat 18.00'den itibaren şu güzergahlar tek taraflı olarak konuk başkanın geçişlerinde kısa süreli trafiğe kapatılacak: Esenboğa Havalimanı yolu, Çevre Yolu Doğukent Caddesi, Kahire Caddesi, Simon Bolivar, Çankaya, İran Caddesi, Turan Emeksiz Sokak, Tahran, Arjantin Caddesi, Boğaz Sokak, Noktalı Sokak ile kavşaklara bağlı sokak ve cadde çıkışları, İrfan Baştuğ Caddesi, Çankırı Caddesi ve bu caddelere çıkan sokaklar, Atatürk Bulvarı'nın Ulus kavşağı ile Çankaya arasında kalan bölümü.

Yarın Cinnah Caddesi, Atatürk Bulvarı'nın Kızılay Kavşağı ile Çankaya Caddesi arasında kalan bölümü, İnönü Bulvarı'nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kavşağı ile Atatürk Bulvarı arasında kalan bölümü, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi, Gençlik Caddesi'nin Akdeniz Caddesi, Turgut Reis Caddesi ve Anıt Caddesi arasında kalan bölümü, Vekaletler Caddesi, Yahya Galip Caddesi, Milli Müdafaa Caddesi arasındaki kavşağa bağlı sokak ve cadde çıkışları araçlara kapalı tutulacak.

Noktalı, Boğaz Sokak, Arjantin ve İran Caddesi'ne gelen araçlar, Sheraton Oteli istikametine dönüş yapamayacak, otelin önüne park edilemeyecek.

İSTANBUL Emniyeti'nden yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç duyulduğunda şu güzergahlar trafiğe kapatılacak:

Sefaköy D-100 yolu güney katılımı, Küçükçekmece

D-100 yolu Florya ayrımı, Şükrü Balcı Polis Okulu istikameti ve güney katılımı, Basın Ekspres yolu havalimanı istikameti ve D-100 güney katılımı, Florya ışıklardan, Askeri Havalimanı istikameti, Askeri Havalimanı kavşağından sivil havalimanı kavşağına kadar olan bağlantı yolu.

Atatürk Havalimanı A, B, C, kapılarından çıkışlar, CNR fuar merkezi çıkışları, havalimanından Esentepe-Balmumcu ayrımına kadar D-100 yolu, tüm güney katılımlar.

Boğaziçi Köprüsü'nden Beşiktaş istikameti, Zincirlikuyu'dan Balmumcu, Barbaros Bulvarı ve Beşiktaş meydanına açılan tüm cadde ve sokaklar, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden Dolmabahçe Sarayı ve Conrad Otel istikametine olan cadde ve sokaklar.

Tophane-i Amire Binası çevresindeki cadde ve sokaklar, Şişhane'den Unkapanı köprüsüne gidiş, Unkapanı Köprüsü'nden Gülhane alt kapı istikametine tüm cadde ve sokaklar, Gülhane tramvay durağı, Beyazıt Meydan'dan Sultanahmet Meydanı'na cadde ve sokaklar, Ayasofya ve Sultanahmet meydanlarına çıkan tüm cadde ve sokaklar.

Sirkeci Meydanı'ndan Askeri Havalimanı kavşağına kadar Sahil Kennedy Caddesi'ne çıkan cadde ve sokaklar.

GBT'den geçirildik

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Başkan Obama'nın geçiş güzergahı ve konaklayacağı Conrad Oteli çevresindeki ev ve işyerlerindeki kişileri Genel Bilgi Toplama'dan (GBT) geçirdi. Muhtemel geçiş güzergahındaki mahallelerin muhtarlarından bölgelerinde oturan kişilerin isim listeleri istendi. İlçe emniyet müdürlükleri muhtarlıklarda kayıtları bulunan kişilerin GBT'sini çıkartarak şube müdürlüklerine gönderdi. Daha önce herhangi bir suça karışan ya da terör örgütleriyle bağlantısı olan kişiler üzerindeki istihbarat çalışması yoğunlaştırıldı.

Devrim TOSUNOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber