Kamu Sen: Ülkede seferberlik ilan edilmelidir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2009 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK KAMU-SEN GENEL BAŞKANI BİRCAN AKYILDIZ: "KRİZ İLE İLGİLİ ÜLKEDE SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ"

- "MEMURA, ESNAFA, EMEKLİYE DUL VE YETİME AYLIK 200 TL'LİK HEDİYE ÇEKİ VERİLSİN"

- "SİYASİLERİN YÜZÜMÜZE GÜLÜP YÜKÜ BİZE YÜKLEMESİNİ İSTEMİYORUM"

ONUR ERAT

SAMSUN (İHA) - Türk Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye'de yaşanan kriz ile ilgili herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirterek, "Ülkede seferberlik ilan edilmelidir" dedi.

Türk Enerji Sen Orta Karadeniz Şubesi tarafından eğitim toplantısı yapıldı. Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, Türk Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türk Kamu-Sen'e bağlı şube başkanları ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Toplantı konuşan Bircan Akyıldız, Türkiye'nin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini ve siyasilerin çekişmelerden vazgeçerek toplu hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi. Memura, esnafa, emekliye dul ve yetime aylık 200 TL'lik hediye çeki verilmesini talep eden Akyıldız, "Hükümet 6 ekonomik paket çıkardı. Bununla birilikte başbakanın ifade ettiği gibi 36.4 milyar TL piyasaya aktarılmıştır. Bunun dışında tüketici ilgilendiren ÖTV ve KDV indirimleridir. Dar ve sabit gelirlerinin bu durumda ne kadar

istifade ettiği tartışılır. Krizden kurtulmanın tek bir yolu, herkesin elinin taşının altını koyması gerekiyor. Ülkede seferberlik ilan edilmelidir. Siyasilerin yüzümüze gülüp yükü bize yüklemelerini istemiyoruz. Yapılan çalışmaların hiç bir işe yaramadığını belirtmek istiyorum. Ülkede ekonomi daralmaktadır. Bu daralmanın sonucu olarak ta ortaya çıkan sonuçlar ülkenin tamamını etkilemektedir. Ekonomik kriz ile ilgili mücadele edilmesi konusunda Türkiye Kamu Sen olarak verdiğimiz önemli karaları diğer sivil

toplum kuruluşlarından ve siyasilerden de bekliyoruz. Şunu açık olarak ifade etmek istiyorum. Dar ve zengin kesiminin çıkarları gözetilerek kriz ile ilgili önlem paketleri alınmalıdır. Adil bir şekilde yükünün dağıtılması gerekiyor" dedi.

Türkiye'de çok ciddi bataklıklar oluşturulmak istendiğini ve bir çıkmaza gidildiğini hatırlatan Akyıldız, IMF ile yapılacak anlaşmadan elde edilecek kredi miktarının yüzde 65'inin reel sektör tarafından sermaye desteği olarak kullanılmasının istendiğini söyledi.

Yeni anayasa ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini de ileri süren Akyıldız, ''İnsanların temel hak ve özgürlüklerini koruyan, kamu çalışanlarına demokratik hakları grevli toplu sözleşmeli haklarını veren devletin üniter yapısını zaafa uğratmayan bir anayasa değişikliğine yapılması sağlanmalı. Ama asla yeni bir anayasa adı altında devletin yapısı ve işleyişinin değiştirilmesini kabul etmeyiz. Türkiye Kamu-Sen olarak bir kez daha ilan ediyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber