Eski komutan bugün yargı karşısında

Haber Giriş : 21 Aralık 2004 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil, görevi kötüye kullanmak, ihmal ve eksik mal beyanında bulunmak suçlarından 9 yıl hapis istemiyle bugün Ankara'daki Askeri Mahkeme'de hakim karşısına çıkacak.

Emekli Oramiral Erdil ile birlikte eşi Fisun Erdil, emir subayı Yüzbaşı Yalçın Kayatunç ve kızı Deniz Erdil de yargılanacak.

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Erdil'in yargılanma istemine gerekçe olarak, bir yakınına iş verilmesi için baskı yapmak, komutanlığa ait bir cep telefonunu kişisel amaçları doğrultusunda kullanmak, kuvvet komutanlığında verilen yemekler için alınan malzemelerde usulsüzlük yapmak ve İstanbul Etiler'de kendisine ve kızına ait birer daireyi beyan etmemek gösteriliyor. Emekli Oramiral Erdil, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından eşi Fisun Erdil, emir subayı Yüzbaşı Yalçın Kayatunç ve kızı Deniz Erdil ile birlikte Ankara'daki Askeri Mahkeme'de bugün yargılanacak. 1999-2001 yıllarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki bazı işlemlerle ilgili iddialar üzerine Askeri Savcılık soruşturma açmış ve Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil ve 4 kişi hakkında 8 kasım 2004 tarihinde Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde kamu davası açılmıştı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber