Yırtık ayakkabılarıyla şampiyon oldular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 17:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mehmet Dener

Filistinli iki kardeşin tek bir ayakkabıyı paylaşıp biri sabah diğeri öğlen okula gitme hikayesi ve sonunda ikinci bir ayakkabı için koşu yarışına katılan ve birinci olan "Cennetin çocukları" filmini anımsatan bir olay da Türkiye'de yaşandı.


HATAY- Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü Türkiye kros yarışmaları finalinde, Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun İlköğretim Okulunun temsil edeceği bildirildi.

Geçtiğimiz haftalarda Mersin'in Silifke ilçesinde Bölge Şampiyonasında ferdi ve takım halinde birinci olan Boynuyoğun ilköğretim okulu öğrencileri köydeki çalışmalarıyla görenlerin yüreğini burkuyor. Yırtık lastik ayakkabılarla antrenmanlarını sürdüren öğrenciler, kıyafet, yol ve spor ayakkabılarından yoksun bir şekilde önce il genelinde ardından da bölge yarışmalarında derece yaptı. Silifke'de de ferdi ve takım halinde birinci olan öğrenciler şimdi Türkiye şampiyonasına yine aynı yokluk içinde hazırlanıyor.

Öğretmenlerinin ve velilerin kapı kapı dolaşarak çocukların gidiş dönüş ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak kadar maddi destek aradıkları bildirildi. Hatay'ı kros Yarışmalarında Türkiye Finallerinde temsil edecek Boynuyoğun İlköğretim Okulu Öğrencileri arasında Mehmet Arslan, Mehmet Yapar, Necmettin Arslan, Abdurrezzak Yapar bulunuyor. Beden Eğitim Öğretmenleri Yılmaz Pehlivan tarafından eğitilen öğrencilerin Türkiye finallerine gitmeleri durumunda önemli başarı elde etmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber