'ÖSS'de aşırı stres ve heyecana gerek yok'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 16:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ensar Gündem

SAMSUN- Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'na sayılı günler kala öğrencileri sınav heyecanı sardı. Terme Sakarya Dersanesi Müdürü Mehmet Mercan, aşırı strese ve heyecana gerek olmadığını belirterek, ailelerin sınava girecek çocuklarına moral ve motivasyon konusunda daha duyarlı olmalarını söyledi.

Sınavların yaklaşmasıyla birlikte öğrencilerin strese girdiklerini belirten Müdür Mercan, stres ve heyecan yapmayıp bu son iki ayı çok iyi değerlendirildiğinde güzel yerlere gelebileceklerini söyledi. Sınav heyecanı ve stresin her öğrencide olduğunu ancak aşırısının yarar yerine zarar getireceğini ifade eden Mercan, "Sınavları korkulacak şeyler değil, bizleri amacımıza ulaştıran basamaklar olarak görmeliyiz. Bu son ayları çok iyi değerlendirmeli, girmiş olduğumuz denemeleri çok ciddiye almalı, denemelerimizin sonunda eksiklerimizi tek tek kontrol etmeliyiz. Girmiş olduğumuz denemeler bizim son provalarımız hükmünde." dedi.

Kalan iki ay için özel bir çalışma planı yapılmasının faydalı olacağının altını çizen Mercan, planlı, programlı ve sistemli çalışıldığı taktirde başarının geleceğini söyledi. Anne, baba ve evdeki diğer fertlerin, sınava girecek öğrencilere destekçi ve yardımcı olmasını isteyen Mercan, "Motivasyon konusunda onlara daima moral vermeliler. Ders çalışmaları için onlara zemin hazırlamalı hatta onlar da ellerine bir kitap alıp bir şeyler okumalıdırlar. Televizyon ve internete bu aylarda biraz ara vermeli, çocuklarının dikkatini dağıtacak şeyler aza indirilmelidir. Daha hiçbir şey geçmiş değil. Bu iki ayda çok güzel mesafeler kat edilebilir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber